Carlsen vant, men Norge tapte i sjakk-EM

Norge tapte for Ungarn i lag-EM i sjakk torsdag, men Magnus Carlsen vant sin kamp. Norge står med tre seirer og tre tap etter at de seks første av totalt ni runder er unnagjort i mesterskapet.
Norge tapte for Ungarn i lag-EM i sjakk torsdag, men Magnus Carlsen vant sin kamp. Norge står med tre seirer og tre tap etter at de seks første av totalt ni runder er unnagjort i mesterskapet. Foto: Robert Schlesinger / Picture Alliance / NTB scanpix

Ungarn ble for sterk for det norske laget i sjakk-EM for lag i Reykjavik torsdag, men selv om det ble norsk tap, vant Magnus Carlsen sin kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske verdensmesteren slo Peter Legko ganske klart. Jon Ludvig Hammer klarte remis i sin kamp mot Richard Rapport, men flere enn det halvannet poenget disse to sikret det norske laget, ble det heller ikke.

Aryan Tari tapte for Zoltan Almasi, mens Csaba Balogh ble for sterk for Frode Urkedal.

Les også: Carlsen strålte etter imponerende start

Dette betyr at Norge står med tre seirer og tre tap etter at seks runder er unnagjort. Totalt skal det spilles ni runder før lagmesteren kan kåres.

Også det norske kvinnelaget tapte i EM torsdag. Mot Montenegro ble det 1,5-2,5. Ingen av de norske jentene vant sine kamper.

Les også: Carlsen ble verdensmester igjen

Sheila Barth Sahl spilte remis mot Tijana Blagojevic. Også Niina Koskela og Ellisiv Reppen måtte tåle remis mot henholdsvis Aleksandra Milovic og Natasa Krpvic. I den siste kampen ble det tap for Monika Machlik. Hun klarte ikke å hamle opp med Marija Stojanovic.

Mesterskapet fortsetter fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus