Skuffet fotballpresident freder Høgmo

Hallén: Høgmo består. Se video.

EM-skuffelsen i Budapest fører ikke til bytte av landslagssjef. Fotballforbundet (NFF) garanterer at Per-Mathias Høgmo fortsetter i neste kvalifisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er klart at det var en tydelig målsetting i hele vår organisasjon at vi skulle til neste års EM. Det var målet gjennom hele gruppespillet og omspillet, men vi nådde det ikke. Men det har aldri vært et krav om at Per-Mathias eller landslaget skulle nå EM, for hans del. Det har vært en del andre krav knyttet til utvikling og hvordan en ny spillergruppe fremstår, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.

– Betyr det at Per-Mathias Høgmo leder Norge under den neste VM-kvalifiseringen?

– Ja, det betyr det, bekrefter Hallén.

Se videointervju øverst i artikkelen.

Norge kunne ha tatt seg til sitt første sluttspill siden toppfotballsjef Nils Johan Semb ledet Norge til EM i 2000.

– Per-Mathias har en svært sterk posisjon i spillergruppa og det teamet han har bygget opp rundt seg. Han har tillit også i Fotball-Norge, men på en dag som dette kommer skuffelsen tydelig fram. Han står som leder i front for sitt team og landslaget, og han må tåle å ta det ansvaret, sier Hallén.

Høgmo dagen derpå: – Jeg er motivert til å fortsette

Bakgrunn: Norges EM-drøm i grus

Farvel til 128 millioner

– Men dere skjønner at spørsmål rundt hans posisjon kommer?

– Det skjønner både Per-Mathias og jeg, og det skjønner alle andre, sier den mektige fotballtoppen.

Fiaskoen i Budapest gjør at Norges Fotballforbund kan vinke farvel til minst 128 millioner kroner. Høgmo fikk nærmest et eget gullkort til å sette sammen sitt eget, håndplukkede og kostbare støtteapparat (14-15 mann).

Hallén vil ikke være med på at det går mot kuttrunder i NFF etter flausen i dobbeltoppgjørene mot Ungarn.

– Det er 16 år siden sist vi var med i sluttspill sist. Vi har aldri budsjettert med sluttspill. Det er ikke de millionene som er viktigst, men den entusiasmen og det trykket vi hadde fått rundt norsk fotball og den stoltheten vi hadde fått i hele organisasjonen er mye viktigere. De pengene har jeg aldri tenkt på, hevder fotballpresidenten.

Les også: Kritikken haglet mot landslaget på Twitter

Smånasjoner kom med

24 land deltar i EM neste år. I VM i Russland om to år er den europeiske kvoten nær halvert. Det betyr en mye tøffere vei til det neste store internasjonale mesterskapet.

– Nåløyet er smalere, men samtidig skal vi sette oss og evaluere før vi staker ut kursen og målsettingen for det VM vi går inn i. Vi vet det er nasjoner før som har gjort det godt med et ungt landslag og senere kanskje vunnet gruppa (neste gang). Det skal absolutt være mulig, hevder Hallén.

Og mens Norge er hjemmesitter til sommeren, sammen med stormakten Nederland, er små fotballnasjoner som Nord-Irland, Wales og Island alle klare for EM.

– Blir det ekstra skuffende da?

– Uansett hvem som er med, er det svært skuffende å være hjemme. Det handler om at vi ikke er der, sier Hallen før han passerer sikkerhetskontrollen på flyplassen i Budapest.

Les også: Trist farvel for Høgli

SE VIDEO: Høgmo pratet ut dagen derpå

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus