Høgmo varsler endringer

– Det burde være nok til å skåre to-tre mål, sa Høgmo dagen etter Ungarn-smellen. Se video.

Per-Mathias Høgmo varsler endringer i Norges lag til returkampen mot Ungarn, men han vil verken si eller antyde hvem som skal inn og ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er naturlig å evaluere prestasjonene både individuelt og kollektivt. Vi kommer til å se på spillerne som ikke startet torsdag og legge en slagplan. Uavhengig av resultatet hjemme har vi vært inne på at det kunne være gunstig å få inn friske bein i en del posisjoner, og det gjelder nå også, sa han før avreise til Budapest fredag.

– Vi møtte et ungarsk lag som ble ganske slitent etter hvert. De har flere tunge spillere som bruker tid på å restituere seg, og det kan være gunstig med noen bytter.

Fredag trente de 13 som ikke startet på Ullevaal på Lillestrøms treningsbane, mens de 11 i torsdagens startellever hadde en restitusjonsøkt. Høgmo fikk se spillerne utfolde seg i rollene de er aktuelle for.

Martin Ødegaard ble brukt både sentralt og på høyre. Mange savnet den unge juvelen torsdag, og mange venter å se Marcus Pedersen på topp søndag, men landslagssjefen vil ikke si noe om hvilke plasser han vil endre på.

– Jeg ber om forståelse for at jeg ikke har lyst til å gå inn på enkeltspillere, men jeg tenker at vi har kompetanse i troppen som gjør at vi kan ha litt flere strenger å spille på i Budapest. Det gjelder både første fase av kampen og den siste fasen når bildet har endret seg.

Les også: Høgmo gleder seg til returkampen

Alle klare

Ole Kristian Sælnes er friskmeldt etter sykdommen som gjorde at han ikke var i kamptroppen torsdag, og Vegard Forren har også ristet av seg forkjølelsen som gjorde ham usikker i timene før kampen.

– Det er ingen skader av betydning, og jeg regner med at alle vil være tilgjengelige allerede på lørdagens trening, sa Høgmo.

Han er offensiv i tankegangen før kampen som avgjør om sesongen og EM-kvalifiseringen ender med triumf eller bitter skuffelse.

– Vi var jo skuffet rett etter kampen, men jeg sa på spillermøtet i dag at nå er det pause. Det er bare halvspilt, og vi har en pause ikke på et kvarter, men på to og et halvt døgn. Vi skal bruke det til på best mulig måte å forberede oss til kampen, sa han.

– Spillerne ser at det er muligheter. Om vi scorer 1-0 der nede så er plutselig alt snudd på hodet. Da blir bortemålsregelen en stor fordel for oss.

Landslagssjefen er åpen for kritikk om at byttene kom for sent, men han mener at laget skapte nok til å fortjene et godt resultat.

Les også: Ødegaard: – Dårlig stemning i garderoben

Nede, oppe

– Vi skapte igjen seks-sju sjanser, og noen var ekstremt store, inkludert en straffesituasjon. Det skulle vært nok til å score ett eller to mål, synes han.

Høgmo er spent på hvilken inngang Ungarn har til kampen, om laget vil tette igjen og forsvare ledelsen eller gå mer offensivt til verks på hjemmebane.

– Det blir veldig interessant å se. Denne kampen lever både fotballtaktisk og også mentalt. Vi har et veldig ungt lag som har måttet vokse raskt. Jeg skal ikke bruke sprettballen igjen, for jeg fikk pepper for det sist, men det er slik i fotball at man er litt oppe og litt nede, sa han.

– To pluss to er ikke alltid fire. Den ene dagen er man nede, den neste er man oppe igjen. Det er derfor vi er så glad i dette spillet.

Se hele pressekonferansen fra dagen etter Ungarn-smellen her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus