Ubeseiret mot Ungarn i 34 år

Ungarns trener: Norge er absolutt favoritten. Se video.

Ungarn var i mange år et mare for Norges landslag i fotball, men det tok slutt på 1980-tallet. Norge er ubeseiret mot Ungarn på de ni siste kampene. Forrige tap var for 34 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I oktober 1981 fikk Norge juling av ungarerne for siste gang, med 4-1 på Nepstadion (nå Ferenc Puskás stadion). Deretter fulgte fire 0-0-kamper på rad, før Norge i 1996 vant 3-0 i VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal med ekte hattrick av Kjetil Rekdal i kampens siste åtte minutter.

Les også: Høgmo: – Laget er klart

Returkampen på Nepstadion året etter endte 1-1, på Norges vei mot gruppeseier og VM-plass. I kvalifiseringen til EM i 2008 tok Norge to klare seirer. I september 2006 scoret Ole Gunnar Solskjær sine to siste landslagsmål da Norge vant 4-1 på Ujpests bane i Budapest. Året etter ble det 4-0 på Ullevaal.

Foreløpig siste møte var på Puskas-stadion for tre år siden (14. november 2012), da mål av Håvard Nielsen og Mohammed Abdellaoue ga en fortjent norsk 2-0-seier. Sju av spillerne i dagens norske tropp var på banen den kvelden, mens hele ti av spillerne i Ungarns tropp fikk spilletid.

Noen av de målløse kampene mot ungarerne ble vendepunkt for landslaget. Etter 0-0 i EM-kvalifisering i Bergen i oktober 1990 valgte Ingvar Stadheim å trekke seg som landslagssjef. Egil «Drillo» Olsen kom inn og startet en suksessperiode uten like for norsk landslagsfotball.

I returkampen i Szombathely i oktober 1991 fant Drillo, etter ett års prøving og feiling, sin midtbanegeneral i Kjetil Rekdal. Han skulle bli Drillos mest benyttede og mestscorende spiller, som blant annet ble matchvinner i begge lagets seirer i VM-sluttspill (mot Mexico i 1994 og mot Brasil i 1998).

Norges ni siste kamper mot Ungarn har gitt fire seirer og fem uavgjorte, med målscore 14-2. De åtte første ga til sammenligning en seier og sju tap, med total målscore 5-30.

Se pressekonferansen med landslagssjef Høgmo dagen før den store kampen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus