Ødegaard lærer mest mulig av verdens beste

Martin Ødegaard er fornøyd med at han får skryt av Cristinao Ronaldo. Han sier han forsøker å lære mest mulig av verdens beste spiller når de trener sammen.
Martin Ødegaard er fornøyd med at han får skryt av Cristinao Ronaldo. Han sier han forsøker å lære mest mulig av verdens beste spiller når de trener sammen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Martin Ødegaard har en av de beste læringsarenaene i verden. Supertalentet prøver å snappe opp mest mulig fra superstjernen Cristiano Ronaldo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Real Madrid-lagkameratene har funnet tonen er det liten tvil om. Nylig hadde Ronaldo nordmannen inne på sin liste over verdens beste, unge spillere i verden sammen med Eden Hazard, Neymar, Paul Pogba og Memphis Depay.

– Jeg vet ikke helt om det var topp fem over de beste unge, det var vel noe «lovende»-greier inne i bildet også, men det er veldig stor stas og hyggelig å høre det fra verdens beste fotballspiller. Det var selvfølgelig kult å høre, sier Ødegaard til NTB.

Han blir 17 år en uke før julaften.

– Det finnes mange med potensial, men jeg må nevne Ødegaard i Madrid. Han er bare 16, men man kan se at han er en veldig god spiller, sa Ronaldo nylig i intervju med den engelske TV-kanalen BT Sport.

I fin form

– Har du fått noen råd fra Ronaldo?

– Det har jeg. Vi trener en del sammen, så jeg prøver å lære så mye som mulig av han. Det er utrolig mye å lære av en så utrolig god fotballspiller, sier den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Senest i helgen var buskerudgutten involvert i en Castilla-scoring. Nordmannens skudd ble blokkert, men en lagkamerat fikk omsatt sjansen i mål.

– Jeg føler meg i fin form og føler jeg har hatt noen ålreite kamper hvor jeg har bidratt, sier Ødegaard foran dobbeltmøtet med Ungarn.

Fryktet i Ungarn

16-åringens eventyrlige karriere i ung alder er blitt lagt merke til over hele verden. Tidligere Ungarn-stjerne Istvan Kozma nevnte Ødegaard da han snakket med NTB i oktober.

– Han er en veldig god spiller, men er fortsatt veldig ung. Han har en stor framtid. Selvfølgelig trenger han mer erfaring, men Ødegaard er en farlig spiller. Jeg håper han ikke scorer mot oss. Alder betyr ingenting, bare du er god nok, sa den tidligere Liverpool-spilleren.

– Det er selvfølgelig moro å få høre sånne ting, at folk ser på meg som en farlig spiller er veldig positivt. Det er veldig hyggelig at han sier det, sier Ødegaard.

Med EM i sikte

– Hvordan er det å vite at nærmest hele verden snakker om deg og følger med på det du gjør?

– Jeg tenker ikke så mye over det, annet enn at det selvfølgelig er hyggelig å få ros, sier Ødegaard.

Han starter trolig på benken i torsdagens hjemmekamp. Norges EM-skjebne avgjøres over to kamper mot Ungarn.

– Målet er å komme til EM, sier supertalentet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus