Høgmo avblåste keeperdiskusjon

Høgmo: – Det er gøy å se gutta trene. Se video.

Ørjan H. Nyland har ikke spilt klubbkamp siden august, mens Rune A. Jarstein imponerer i Bundesliga uke etter uke. Per-Mathias Høgmo avblåste tirsdag keeperdiskusjonen nesten før den kom i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ørjan har sammen med resten av laget bidratt til at vi spilte nesten seks kamper uten å slippe inn mål, og han var en av våre desidert beste spillere mot Italia. Han er i en svært god treningshverdag og har vist strålende form på trening. Han nyter stor tillit, sa landslagssjefen med ettertrykk på sin pressekonferanse.

Nyland spilte annenhver kamp for Ingolstadt i begynnelsen av sesongen, men har måttet slite benken siden da. Ramazan Özcan fikk status som førstevalg etter noen sterke kamper tidlig i sesongen, og har ikke spilt seg ut.

Høgmo medga at han forstår at spørsmålet stilles. Nyland fikk i sin tid keeperplassen på landslaget delvis fordi Jarstein satt på benken i Tyskland.

Landslagssjefen velger å se det positive i at han har tre sterke målvakter.

– Det er lenge siden Norge har vært bedre stilt på keepersiden. Vi har tre målvakter som presser hverandre. Rune (Jarstein) har vært særdeles god i Hertha Berlin, og André (Hansen) er en matchvinner for Rosenborg i europaligaen og serien, sa han.

Men det er nok Nyland som vokter målet mot Ungarn.

Se hele tirsdagens pressekonferanse her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus