Brennhet Deulofeu storspilte i Everton-seier

Gerard Deulofeu var i sprudlende spillehumør søndag.
Gerard Deulofeu var i sprudlende spillehumør søndag. Foto: Andrew Yates / X01095

Spanske Gerard Deulofeu var i serveringsform og Arouna Koné i scoringshumør da Everton endelig vant igjen i Premier League.

Etter tre strake kamper uten seier mot tøff motstand, var 6-2-seieren over Sunderland kjærkommen for Roberto Martínez' og hans mannskap. 21-årige Deulofeu har fått en god start i Everton denne sesongen og spanjolen ble avgjørende mot Sunderland søndag.

Etter 19 minutter ble kantspilleren spilt gjennom og alene med Costel Pantilimon plasserte han ballen mellom beina på den rumenske keeperen. Deretter økte Arouna Koné til 2-0, før Sunderland hentet opp ledelsen og utlignet til 2-2 ved Steven Fletcher.

Stående ovasjoner

Deulofeu var imidlertid ikke ferdigspilt for dagen. Etter 55 minutter slo han et glimrende innlegg mellom forsvar og keeper. Innlegget hadde retning Romelu Lukaku, men Sunderland-stopper Sebastián Coates satte ballen i eget nett før den nådde den belgiske spissen.

Kun minutter senere gikk ballen helt fram til Lukaku. Deulofeu slo en millimeterpresis gjennombruddspasning til belgieren, som ikke gjorde feil alene med Pantilimon. Etter 65 minutter gikk spanjolen av banen, til stående ovasjoner fra hjemmepublikumet. Da hadde Koné nettopp satt sitt andre for dagen og Evertons femte.

Hattrick for Koné

Ivorianske Koné var ikke ferdig for dagen, til tross for at Deulofeu gikk av banen. Etter 76 minutter fullførte han sitt hattrick etter et glimrende innlegg fra Lukaku. Trioen Deulofeu, Lukaku og Koné var involvert i alle Evertons seks mål – enten som målscorer og/eller med målgivende pasning.

Etter oppturen i derbyet mot Newcastle forrige runde, kom manager Sam Allardyce ned på jorda igjen. Sunderland ligger nest sist på tabellen, og seieren mot Newcastle er lagets eneste hittil i sesongen.