Åpen for alle - alltid

Stødig 4-0-seier i Hjelmseths jubileumskamp

Norges Ada Hegerberg (t.v.) og Rachel Rowe (t.h.) i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Wales.
Norges Ada Hegerberg (t.v.) og Rachel Rowe (t.h.) i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Wales. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingrid Hjelmseth rundet 100 landskamper da Norge vant 4-0 over Wales i EM-kvalifiseringskamp fredag. Det var lett spill for det norske laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske keeperen ble sjelden satt på de helt store prøvene i løpet av 90 minutter. Til det var motstanden for svak.

Det har gått 12 år og ni måneder siden Stabæk-spilleren fikk sin landslagsdebut.

Hun er likevel fortsatt bare nede på 15.-plassen på adelskalenderen. Hun har blant andre Trine Rønning og Isabell Herlovsen av dagens spillere foran seg.

De står med henholdsvis 157 og 105 landskamper. Hege Riise topper med sine 188 kamper med flagget på brystet.

Topp

Med seieren leder Norge sin kvalifiseringsgruppe med seks poeng og 8-0 i målforskjell.

Kampen startet litt tregt. Waliserne la seg dypt og slapp ikke de norske spillerne så lett til innlednings. Herlovsen og Ada Hegerberg hadde begge et par gode sjanser for Norge til å ta ledelsen.

Etter 30 minutter fant imidlertid Herlovsen nettmaskene. LSK-spissen var våkent framme da den walisiske målvakten måtte gi retur på et langskudd fra kaptein Maren Mjelde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte minutter senere dukket den andre norske spissen Ada Hegerberg opp. Lyon-proffen styrte en heading i lengste hjørne for målvakten. Sjansen kom etter en flott kombinasjon hvor backen Andrine Tomter fikk lagt inn.

Kaptein Maren Mjelde scoret så på frispark på overtid.

– De ligger ultra lavt, men heldigvis så klarer vi å score to mål i 1. omgang, sa landslagssjef Roger Finjord til NRK.

– Vi klarer å skape en del sjanser, men jeg skulle ønsket at vi skulle gjort det flere ganger, men tar alltid med oss en 4-0-seier som en god prestasjon, sa Finnjord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre strake

Det var Hegerberg tiende mål på de 16 landskampene som er spilt i år. Kampen var Roger Finjords tredje som landslagssjef, og han står med tre seire og solide 12-0 i målforskjell.

Det var en del unøyaktigheter i det norske spillet til å begynne med, men så fant spillerne hverandre bedre og gjorde det vanskeligere for sine motstandere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble etterlyst et høyere balltempo i pausen, men tempoet ble ikke spesielt høyere og et defensivt satsende Wales fikk dempet godt opp for de norske forsøkene.

Veteranen Trine Rønning kom til sin 157. landskamp og etter 71 minutter fant hun Herlovsen med en nydelig pasning. Herlovsen hadde små problemer med å sette sitt annet mål for kvelden.