Ingebrigtsen misfornøyd med tap mot Lazios ti mann

Rosenborg tapte 1-3 mot Lazio i Roma. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix.
Rosenborg tapte 1-3 mot Lazio i Roma. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix. Foto: Tony Gentile / Reuters

Rosenborg fikk spille europaligakampen borte mot Lazio med en spiller mer i 85 minutter etter at Mauricio ble utvist. Likevel endte det i 1-3-tap for trønderne i Roma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For annen gang på litt over en uke måtte et norsk lag se seg slått i den italienske hovedstaden. Tirsdag i forrige uke tapte det norske landslaget 1-2 mot Italia. Torsdag fikk RBK unngjelde mot Lazio.

I begynnelsen av oppgjøret tydet mye på at ting kunne gå gjestenes vei i Roma. Det norske laget hadde virkelig lykken på sin side, men det varte ikke altfor lenge. I tillegg var trønderne ineffektive foran mål.

– Vi kan ikke forsvare oss som vi gjorde på de tre målene. Det er juniorfotball, og det straffer seg mot Lazio, sa Ingebrigtsen til Adressa etter tapet.

Griseflaks

Rosenborg hadde griseflaks som ikke havnet under allerede før det var gått tre minutter. På en corner headet Wesley Hoedt i stangen fra sju meter, mens Stefano Mauri banket returen i tverrliggeren fra fem meter.

Etter seks minutter misset midtstopper Mauricio på et mottak. Ballen gikk videre til Jørgen Skjelvik og som bakerste mann prøvde brasilianeren å rette opp feilen sin, men endte opp med å felle vingen. Dommeren valgte å gi Lazio-spilleren rødt kort. Alt gikk RBKs vei i starten av kampen.

Likevel fikk den norske serielederen det tøft i Roma. Tempoet roet seg etter utvisningen, men i det 28. minutt tok Lazio ledelsen. Italienerne kontret gjestene i senk. Antonio Candreva sendte en flott stikker til Alessandro Matri. Alene med André Hansen hamret spissen ballen i mål.

– Jeg sitter med en følelse av at vi gjorde det veldig bra. Vi spilte fotball, men vi kan ikke reise på bortebane og gi bort tre mål. Vi er skuffet. I dag burde vi ha slått Lazio, sa RBK-treneren.

Rosenborg var nær ved å slå tilbake bare minutter etter målet. Skjelvik ble spilt igjennom og avsluttet fra skrått hold. Ballen gikk i stolpen og ut.

Sju minutter før pause ble det et nytt treff i metallet fra trønderne. Yann-Erik de Lanlay slo inn til Alexander Søderlund. Landslagsspissen headet ballen i motsatt stolpe.

– Vi hadde ikke forventet å ha ballen stort sett hele tiden da vi kom til Lazio. Det ble mer som en kamp i den norske serien. Men vi kan ikke gi bort målsjanser til lag som Lazio, sa Ingebrigtsen.

Søderlund-scoring

Annen omgang startet ikke slik nordmennene ønsket. I det 54. minutt mistet RBK ballen og hjemmelaget utnyttet feilen. Felipe Anderson fikk en enkel oppgave i å bredside ballen inn til 2-0.

Kåre Ingebrigtsen valgte noe overraskende å starte med veteranen Mikael Dorsin på venstrebacken, men etter en time ble Tobias Mikkelsen byttet inn. Skjelvik ble flyttet ned i forsvaret og ti minutter senere var 24-åringen på farten offensivt.

Skjelvik fant Søderlund i boksen. Spissen headet inn 1-2 med tjue minutter igjen å spille. 28-åringen var også med på landslagets tap.

Ti minutter før slutt falt den endelige avgjørelsen. Candreva gikk i bakken etter en duell med De Lanlay. Dommeren valgte å gi en noe billig straffe. Hansen reddet Candrevas forsøk, men italieneren satte returen i mål. Det var spikeren i kista for Rosenborg.

– Vi ga bort tre mål. De var tre ganger på halvdelen vår og scoret tre mål. Det sier seg selv at vi ikke kan opptre slik, sa Ole Kristian Selnæs.

På overtid bommet Søderlund på straffe.

Det andre oppgjøret i gruppe G mellom Dnipro og Saint-Étienne, endte med 1-0-seier for franskmennene på bortebane. Lazio topper gruppa med sju poeng, mens Dnipro og Saint-Étienne har fire poeng. Rosenborg har ett poeng etter uavgjort mot Saint-Étienne på bortebane.

Personvernpolicy