Firemålsseier til Molde over Tromsø

Mushaga Bakenga fikk sin første kamp fra start da Molde søndag slo nedrykkstruede Tromsø.
Mushaga Bakenga fikk sin første kamp fra start da Molde søndag slo nedrykkstruede Tromsø. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Molde tok sin femte hjemmeseier for sesongen da de søndag slo nedrykkstruede Tromsø 4-0. Det var gjestenes tiende kamp på rad uten seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var på tide at jeg åpnet målkontoen. Det var godt å score to mål på to kamper, sa Hestad til CMore etter kampen.

I midtuka scoret han Moldes eneste mål da de spilte 1-1 mot Ajax i europaligaen. Søndag kronet han uka med sitt første mål i eliteserien.

– Det er en god følelse at det endelig har løsnet litt på det øverste nivået i Norge, og jeg ser fram til fortsettelsen, sa 20-åringen.

Hestad sendte de blå i ledelsen 19 minutter inn i kampen mot Tromsø etter at ballen spratt ut i feltet igjen etter et forsøk fra Mushaga Bakenga.

Les også: Viking slo tilbake mot Lillestrøm

Tre til

I det 36. minutt doblet Magne Simonsen blåtrøyenes ledelse da han scoret sitt første eliteseriemål siden 2012. Høyrebacken fikk tatt ned en Tromsø-klarering på brystet, før han satte ballen over Vestly Heigre som ikke fikk opp armen i tide til å avverge scoring.

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget å skape gode sjanser, og Per-Egil Flo la på til 3-0 etter 55 minutter.

Tromsø måtte avslutte kampen med én mann mindre da Marin Orsulic fikk sitt andre gule kort for dagen 13 minutter før slutt. To minutter senere sørget Ola Kamara for at Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre måtte hente ut nok en ball ut av eget nett da han på straffe scoret sitt 13. seriemål for sesongen.

God kamp

– Jeg synes det var en solid kamp av oss i dag, og det er mange som melder seg på, sa Hestad. Det samme var dommen fra trener Erling Moe.

– Det var en godt gjennomført kamp. Vi står godt i 90 minutter og klarer mye.

Moe gjorde flere bytter på laget som spilte mot Ajax, og følte at han fikk de svarene han trengte, og beviste at de ikke bare konsentrerer seg om europaligaen.

– Jeg er lei av spørsmål om manglende motivasjon, og det var deilig å vise at ligaen betyr noe, sa Moe.

Nedrykk

Tromsø hadde ikke vunnet en kamp siden 12. juli da de søndag gjestet Moldes hjemmebane, og sto med bare én borteseier så langt i sesongen. Trener Bård Flovik hadde en klar kampplan, men det gikk ikke helt slik han hadde ønsket.

– Hvis vi ser på hva som skjedde her så ønsket vi å presse de ganske høyt. Vi lykkes ikke så aller verst med det, men vi var for dårlige med ballen selv, oppsummerte Flovik etter kampen.

Tromsø ligger på kvalifiseringsplass med 20 poeng når det gjenstår fire serierunder. Det er samme poengsum som Mjøndalen på plassen bak. Flovik er forberedt på hard kamp for å sikre overlevelse.

– Det blir kamp hele veien inn. Selvtillit er ikke noe man har, men noe man får. Når vi taper poeng med stygge sifre sånn som her så må vi få tilbake trua, fortsatte han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus