Meny

Viking slo tilbake mot Lillestrøm

Viking vant 1-0 hjemme mot Lillestrøm. Klubben henger fortsatt med i medaljekampen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking reiste seg med 1-0-seier over Lillestrøm etter det sure tapet i cupsemifinalen mot Sarpsborg og nederlaget mot Rosenborg i serien.

Viking reiste seg med 1-0-seier over Lillestrøm etter det sure tapet i cupsemifinalen mot Sarpsborg og nederlaget mot Rosenborg i serien.

Hele Stavanger var langt nede for litt over en uke siden da Viking tapte 0-1 etter ekstraomganger i cupsemifinalen mot Sarpsborg hjemme. Spillerne hadde en tøff oppgave om de skulle slå tilbake mot borte Rosenborg for en uke siden. Det ble for vanskelig for siddisene som tapte 0-2.

Selv om Viking måtte innse at den første cupfinalen på 14 år glapp, er klubben fortsatt med i medaljekampen. Med både Odd-, Strømsgodset- og Stabæk-seier var det kun tre poeng som gjaldt i Stavanger søndag. Edelt metall kan bli en fin oppreisning for publikummet fra oljebyen.

– Det viktige for oss var å komme tilbake på sporet i dag. Vi henger med i medaljekampen, og Viking er på vei mot sin beste sesong på mange år, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

Thorsteinsson-scoring

Vikings kanskje beste spiller denne sesongen, Samuel Adegbenro, var ikke med i troppen etter å ha pådratt seg en skade mot RBK. I nigerianerens fravær fikk både Zymer Bytyqi og Steinthor Thorsteinsson sjansen fra start. Sistnevnte fikk en god kamp mot LSK.

Etter 23 minutter headet banens minste spiller, Thorsteinsson, ballen i mål umarkert på bakerste stolpe etter en flott corner fra André Danielsen.

Bare fem minutter senere var islendingen nære sin annen scoring. Thorsteinsson klemte til på volley fra 20 meter, men Arnold Origi avverget forsøket.

– Det er ikke ofte jeg scorer på hodet. Det gjør jeg ikke fordi jeg nesten aldri kommer inn i boksen. Det var viktig å vinne på en dårlig dag, sa Thorsteinsson.

Overbeviste ikke

Utover kampen falt intensiteten fra Viking. Lillestrøm overtok initiativet i kampen og skapte de største sjansene, men en god Iven Austbø og dårlige avslutninger hindret utligning.

– Vi for håpe det var mange gratisbilletter i dag. I dag fikk vi ikke helt til spillet vårt, sa Jonevret.

Blant annet stoppet Viking-keeperen fine gjennomspill og innlegg, i tillegg til å stå godt plassert da gjestene først traff innenfor stengene.

– Vi har vel så mange sjanser som Viking. Vi tvinger ikke keeperen til mange redninger, men vi skapte mye. Vi jobbet steinhardt og fortjente mye, mye mer, sa LSK-trener Runar Kristinsson.

Med tre nye poeng blir det jevnt i medaljekampen med fire runder igjen. Stabæk ligger på sølvplass med 53 poeng. De har fire poeng ned til Godset på bronseplass. Odd følger på fjerdeplass med 48 poeng, mens Viking har 47 poeng på femteplass.

– Alle topplagene vant. Da var det press på oss, men det motiverte oss. Vi kjempet for det, sa Thorsteinsson.

Lillestrøm befinner seg i ingenmannsland på niendeplass. Klubben har sikret eliteseriekontrakt neste sesong og kan trolig ikke ende så mye bedre enn på åttendeplass.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus