Occean avgjorde for Odd

Fredrik Nordkvelle (t.h) ga Odd ledelsen mot Haugesund søndag.
Fredrik Nordkvelle (t.h) ga Odd ledelsen mot Haugesund søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

To minutter før slutt scoret Olivier Occean for Odd og sørget for borteseier 2-1 over Haugesund i eliteserien fotball.

Odd måtte vinne borte mot Haugesund for å holde følge med Stabæk og Strømsgodset i medaljekampen. Skienslaget startet best søndag, og kampens første store sjanse fikk Rafik Zekhnini etter 17 minutter. 17-åringen, som ble vraket i forrige serierunde, ble spilt fri av Occean, men alene med Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit avsluttet han til side for mål.

Fire minutter senere fikk Odd straffe etter at Jone Samuelsen ble felt inne i boksen. Fram gikk Occean, men mannen som har scoret 12 seriemål så langt denne sesongen satte straffen rett på Bråtveit. Det var andre gang canadieren brant et straffespark på de to siste kampene.

Odd styrte mye av spillet, og 33 minutter inn i kampen sendte Fredrik Nordkvelle gjestene i ledelsen med et hardt skudd fra 16 meter.

Etter pause kom hjemmelaget bedre inn i kampen, og Simon Diedhiou utlignet til 1-1 20 minutter før slutt. Senegaleseren dro seg fri fra Odd-forsvaret, før han smalt ballen i nettaket ved nærmeste stolpe.

Etter scoringen bølget det fram og tilbake, før Occean scoret seiersmålet to minutter før slutt. Bentley la inn foran mål, og på bakre stolpe ventet Occean som headet inn 2-1-målet.

Fire runder før slutt ligger Odd på fjerdeplass, poenget bak Strømsgodset. Og nettopp drammenserne venter i neste serierunde.

Haugesund ligger på tiendeplass, og det skal mye til at hvittrøyene ikke sikrer eliteseriespill neste sesong.