Brown endte måltørken da VIF spilte uavgjort

VIFs Deshorn Brown jubler for scoring mot Glimt fredag.
VIFs Deshorn Brown jubler for scoring mot Glimt fredag. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Deshorn Brown scoret sitt første mål siden juni mot Bodø/Glimt på Aspmyra fredag. 24-åringen så ut til å bli matchvinner, men Trond Olsen berget 1-1 og ett poeng for vertene mot slutten.

Browns scoring kom etter 60 minutters spill i Bodø, mens Olsen utlignet 12 minutter før full tid.

På gjestenes scoring plukket Robert Lundstrøm opp en retur etter corner, før han fyrte av et skudd fra distanse. Vertenes keeper Pavel Londak slo ballen i stangen, men returen falt til Brown. VIF-spissen hadde ingen problemer med å sette inn 1-0. TV-bildene viste at 24-åringen kan ha stått i offside i forkant.

Olsen utlignet

Browns scoring, for øvrig hans sjette seriemål for sesongen, var hans første siden 6. juni. Da scoret han i 1-2-tapet hjemme mot Rosenborg på Ullevaal.

I det 78. minutt utlignet Trond Olsen for Glimt. Den fotrappe angrepsspilleren ble spilt fri i bakrom av Anders Karlsen, og Olsen gjorde ingen feil i duell mot VIF-keeper Sascha Burchert. Med høyrefoten plasserte han inn 1-1.

Flere scoringer ble det ikke på Aspmyra. Dermed endte det med poengdeling i Bodø.

Resultatet gjør at Vålerengas medaljesjanser svinner. VIF har fem poeng opp til tabelltreer Strømsgodset, men Kjetil Rekdal og co. har én kamp mer spilt enn drammenserne. VIF har fire kamper igjen av sesongen.

Bodø/Glimt ligger på 8.-plass med sine 36 poeng, fem poeng bak Vålerenga (6.-plass).

Tamt hjemmelag

Vålerenga kom best i gang på Aspmyra fredag. Gjestenes Deshorn Brown dunket til med venstrefoten inne i boksen, men Glimt-keeper Pavel Londak vartet opp med en fin redning.

VIF sto også for den neste store muligheten. Ghayas Zahid ble frispilt inne i 16-meteren, og avslutningen hans gikk i stolpen.

Nettsus ble det likevel ikke for gjestene fra Oslo. Hjemmelaget slet på sin side med å skape noe som helst.

Etter hvilen skapte Glimt mer, men Olsens utligning kom litt mot spillets gang i Bodø. Mot slutten av oppgjøret viste begge lag angrepsvilje, men ingen maktet å få ballen i nettet.