Molde spilte uavgjort mot Ajax

Eirik Hestad (t.h.) scoret Moldes mål mot Ajax.
Eirik Hestad (t.h.) scoret Moldes mål mot Ajax. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde topper fremdeles gruppa etter 1-1 mot Ajax på hjemmebane torsdag. Eirik Hestad ga Molde ledelsen, men den nederlandske serielederen kom tilbake og sikret uavgjort.

Hestad sendte Molde foran tidlig, men Victor Fischers heldige utligning noen minutter senere gjorde at det ble poengdeling.

Molde-keeper Ethan Horvath vartet opp med en rekke gode redninger i løpet av kampen, mens hjemmelaget fort kunne avgjort mot slutten.

Likevel var Ajax nærmest seieren etter en kjempesjanse på overtid, og Molde kan være fornøyde med 1-1.

De topper gruppa med fire poeng på to kamper, mens Celtic og Ajax har to poeng hver.

Fenerbahçe ligger sist med ett poeng. De spilte 2-2 mot Celtic i Glasgow.

Tidlig scoring

Molde sjokkerte ved å slå Fenerbahçe 3-1 borte i den første gruppespillkampen, og det tok bare sju minutter før de hadde den nederlandske serielederen i kne.

Et innlegg fra Etzaz Hussain fant Hestad, og 20-åringen satte ballen i mål.

Da eksploderte det i Molde, men drøye ti minutter senere var lagene like langt.

Danske Fischer skjøt fra rundt 20 meter, og var heldig da den gikk i mål via Daniel Berg Hestad.

Like før målet hadde Riechedly Bazoer sendt av gårde en kanon i stolpen, og Ajax skapte flere gode sjanser i første omgang og burde egentlig ledet til pause.

I annen omgang fortsatte Ajax å styre kampen. Da det var spilt ti minutter burde Fischer scoret sitt annet for dagen, men Horvath vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning på danskens heading.

Keeperen var på vei til å forflytte seg, men klarte å skifte retning og styre den harde headingen fra kloss hold over tverrliggeren.

Kjempesjanse mot slutten

Like etter hadde sisteskansen en ny kvalifisert redning på Arkadiusz Miliks avslutning, og Horvath har mye av æren for det ene poenget i torsdagens kamp.

Molde hadde skapt lite etter den tidlige 1-0-scoringen, men kvarteret før slutt var de nær ved å ta tilbake ledelsen.

Et frispark fra innbytter Joona Toivio smalt i stolpen og gikk rett tilbake til keeper Jasper Cillessen.

Etter stolpeskuddet løftet Molde seg, og Hussain tvang Cillessen til å gjøre en god redning noen minutter før slutt. Hjemmelaget var også farlig på dødball, men den største sjansen mot slutten tilfalt bortelaget.

En corner ble headet i tverrliggeren og falt ned på streken bak Horvath, men Moldes forsvar klarte å feie ballen unna.