Alarmklokkene ringer i Arsenal

Arsenals Alex Oxlade Chamberlain var langt nede etter tirsdagens tap.
Arsenals Alex Oxlade Chamberlain var langt nede etter tirsdagens tap. Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Null poeng etter to kamper. Arsenal har fått marerittaktig start på mesterligaen i fotball. Enda verre kan det bli.

Etter tap for Dinamo Zagreb og Olympiakos i de to første kampene i gruppespillet venter nå to meget vanskelige kamper mot et Bayern München-lag i kjempeform. Tirsdag vant tyskerne 5-0 mot nevnte Dinamo Zagreb.

Skulle Arsenal stå med null poeng også etter møtene med gruppefavoritten, kan håpet om avansement til cuprundene være knust.

Defensive feil

Mot Omar Elabdellaouis Olympiakos tirsdag ble flere personlige feil i forsvarsleddet skjebnesvangre.

– Vi manglet konsentrasjon defensivt, konstaterte manager Arsène Wenger etter kampen.

Franskmannen, som har vært manager i London-klubben i 19 år, måtte blant annet se keeper David Ospina fomle ballen inn i eget mål før pause.

Da Alexis Sanchez utlignet til 2-2 i andre omgang så kampen ut til å snu, men i det påfølgende angrepet tok Olympiakos på ny ledelsen etter uoppmerksomt stopperspill av tyske Per Mertesacker.

– Vi åpnet oss defensivt fordi vi måtte angripe, mente Wenger.

Brytes rekken?

Arsenal har gått videre fra mesterligaens gruppespill i 15 strake sesonger. Deretter har det imidlertid blitt trøbbel. De siste fem sesongene har eventyret tatt slutt i åttedelsfinalen.

Spørsmålet er om klubben i det hele tatt kommer så langt denne gangen.

– Vi henger fortsatt med. Vi må tro på at vi skal slå lag som Zagreb og Olympiakos. Vi er ikke ferdige, sier Wenger.