Flyr inn egen kokk etter dårlig mat under OL
Rått kjøtt og matmangel gjorde at britene valgte å fly inn egen kokk til OL i Paris.
Michelin-kokker, miljøtiltak og verdenskjent matkultur kommer til kort for noen av deltakerne på OL i Paris.
Storbritannia sier de har hentet en egen haste-kokk som følger av den lave kvaliteten på matservering. Kritikere peker på for lite mat og rått kjøtt, skriver The Times.
Les mer om sommer-OL i Paris her!
Matmangel
Andy Anson er administrerende direktør i det britiske olympiske forbundet, og sa til The Times at en kraftig forbedring er nødvendig.
– Det er for lite av visse matvarer. Egg, kylling, visse karbohydrater, og så er det kvaliteten på maten, med rått kjøtt som serveres til utøverne. De må forbedre det dramatisk i løpet av de neste par dagene. Utøverne har bestemt seg for at de heller vil spise på basen vår, så vi er nødt til å få en ekstra kokk hit ettersom etterspørselen er langt større enn vi forventet.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenDirektøren sier videre at deres utøvere heller pakker med seg matpakker, alt for å slippe å bruke de felles mattilbudene.
– De sier at lekene er mer bærekraftige, og at det er mye mer plantebasert mat, men noen ganger kan det være vanskelig å få tak i et stykke kylling hvis man drar i rushtiden, sier en britisk utøver som vil være anonym til The Times.
I OL-landsbyen lages det rundt 40.000 måltider om dagen. Sudexo Live har ansvar for cateringen, og opplyser at det er bestilt inn større mengder matvarer med høyest etterspørsel. En talsperson understreker overfor nettstedet at de tar tilbakemeldingen på alvor, og vil fortsette å øke mengder på bestemte matvarer dersom det skulle være behov for det.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenIkke bare-bare
Toppidrettssjef i Norges idrettsforbund, Tore Øvrebø bekrefter overfor NRK at maten har vært et problem, men at det nå er på bedringens vei.
Artikkelen fortsetter under annonsen– Vi har store forventninger til mat når vi reiser til Frankrike. De har ikke helt levert, men de er på vei. Det er flere nasjoner som har reagert, og jeg opplever at arrangørene tar det på alvor. Dette er ikke noe problem lenger. Nå er det både nok og velsmakende mat for de som gidder å lete rundt i kantina, så det går bra, sier Øvrebø til NRK.
Noen av nordmennene er tilsynelatende mer forståelsesfulle enn britene. Syklisten Søren Wærenskjold fra Mandal sier han føler med arrangørene.
– Når du skal lage mat til 16.000 mennesker, så skjønner jeg jo at det ikke er bare-bare å lage den beste maten, sier Wærenskjold.