Frykter streik rett før OL i Paris

OL er rett rundt hjørnet. Her fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris.
OL er rett rundt hjørnet. Her fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris. Foto: Miguel Medina / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En flyplasstreik kan inntreffe rett før OL i Paris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidere på flyplassene i Paris truer med å gå ut i streik, årsaken skal være at de krever en OL-bonus. Det skriver den franske avisen Le Monde.

Fagforeninger som representerer arbeidere ved Aéroports de Paris (ADP), altså flyplassene i Paris, sier streiken kan starte 17. juli, altså ni dager før OL i Paris begynner.

Fagforeningene skal være misfornøyd med beslutninger fra en administrerende direktør, som kun skal gi bonus til et utvalg av flyplasspersonellet, skriver Le Monde.

Se video: Tre feil på rappen

OL starter den 26. juli og varer til 11. august. Ifølge Le Monde er det flyplassene Charles de Gaulle og Orly som er de viktigste inngangsportene for turister.

Avisen anslår at det vil komme rundt 350.000 reisende via flyplassene daglig under OL.

Det er også anslått at tusenvis av idrettsutøvere forventes å ankomme fra og med 18. juli, når idrettsutøvernes landsby åpner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal være satt opp en ny midlertidig bagasjeterminal på Charles de Gaulle som vil håndtere utstyr som kajakker, sykler og stavhoppstaver.

Ifølge Le Monde er det ikke bare flyplassarbeiderne som har krevet lønnsøkning på grunn av OL. Politi, flygeledere, søppelmenn, statsansatte, metro- og togførere og brannmenn har alle stilt krav.