Hemmelighetsfull Nordås venter på prøvesvar etter EM-fiaskoen

Narve Gilje Nordås leverte et svakt europamesterskap i Roma. Foto: Heiko Junge / NTB
Narve Gilje Nordås leverte et svakt europamesterskap i Roma. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Narve Gilje Nordås (25) har fått sjekket helsen etter et skuffende EM i friidrett. Han har en anelse om hva det kan være som feiler ham, skriver Aftenbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har en tanke om hva som kan være problemet, men det holder vi for oss selv. Det handler om å kunne utelukke ting. Så får vi evaluere når vi får svarene på prøvene. Jeg var ikke skadet eller syk, så jeg leter jo litt etter svar på hvorfor det gikk som det gikk i EM, sier han til Aftenbladet.

Etter planen skulle Nordås, som var medaljekandidat på 1500 meter og 5000 meter, reise til St. Moritz i Sveits på høydeopphold. Det ble droppet for å gjøre en skikkelig helsesjekk.

Nordås kom seg ikke videre fra forsøket på 1500 meter. På 5000-meteren kom han på 11.-plass.

Etter planen står NM på programmet for Nordås om snaut to uker.

– Men det avhenger av hva prøvesvarene sier og hvordan jeg kjenner meg på trening. En ting er å jogge, men jeg må ha noen gode baneøkter også. Jeg har ikke kjørt disse øktene etter EM ennå. Jeg venter til det er nok avstand til EM og til jeg har fått svar på prøvene og ser at alt er som det skal. Og da er det ingen grunn til at jeg ikke stiller i NM, forteller han.