Iuel tar på seg skylden etter stafett-exit: – Bare å beklage

Amalie Iuel kastet seg over mållinjen under stafetten i EM i Roma. Foto: Lise Åserud / NTB
Amalie Iuel kastet seg over mållinjen under stafetten i EM i Roma. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Josefine Tomine Eriksen, Lakeri Ertzgaard, Elisabeth Slettum og Amalie Iuel løp inn norsk rekord på 4 x 400 meter i friidretts-EM, men finalen glapp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes de leverte skikkelig godt i dag, og det ble norsk rekord, men dessverre så holdt det ikke. Det er bare å beklage, sier Iuel til NRK.

Iuel var ankerkvinne. Tiden ble 3.26,05. Det var ikke nok.

– Jeg bommet noe voldsomt på vekslingen, så hvis vi ikke går videre nå, tar jeg den på min kappe. Jeg fikk litt overtenning, sa Iuel før det ble klart om de gikk videre.

De løp inn til norsk rekord, men ble bare nummer fire i heatet. Dermed måtte de vente på å se om de gikk videre på tid. Det er de tre beste i hvert heat, i tillegg til de to beste tidene, som går videre til finalen.

Da det andre heatet var ferdigløpt, skulle det vise seg at tiden dessverre ikke holdt til en finaleplass.

– Jeg gikk for tidlig. Jeg feildømte farten Elisabeth kom inn med. Jeg burde ventet hvert fall et halvt sekund, og da mistet vi flyt. Det var de to-tre tidelene vi hadde trengt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kostet vekslingen din finaleplassen?

– Absolutt, svarte Iuel kontant.

Henriette Jæger var egentlig tiltenkt en plass på laget, men kvalifiserte seg til finalen på 200 meter og sto dermed over stafetten. Begge øvelser løpes tirsdag.

De norske stafettjentene kvalifiserte seg til OL i mai, og i samme stevne satte de den tidligere norske rekorden med 3.26,88. Da var Jæger ankerkvinne.