NRK-profiler hyller Dag Erik Pedersen

– Det var en forferdelig beskjed å få på morgenkvisten. Utrolig trist. Jeg husker han som en veldig god venn og kollega. Han var utrolig dyktig i jobben sin, var interessert i idrett og behandlet alle rundt seg godt, sier NRK-veteran Arne Scheie.
– Det var en forferdelig beskjed å få på morgenkvisten. Utrolig trist. Jeg husker han som en veldig god venn og kollega. Han var utrolig dyktig i jobben sin, var interessert i idrett og behandlet alle rundt seg godt, sier NRK-veteran Arne Scheie. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karen-Marie Ellefsen, Arne Scheie og Hallvard Flatland er blant TV-veteranene som uttrykker sorg etter at Dag Erik Pedersen overraskende gikk bort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en veldig trist nyhet og veldig uventet. Jeg var veldig glad i Dag Erik. Han var veldig hyggelig og flink, han var alltid blid og positiv og veldig sjarmerende. Han hadde en måte å være på på skjermen som traff folk rett i hjertene tror jeg, forteller mangeårig kollega Karen-Marie Ellefsen (73) til Nettavisen.

– Det var en forferdelig beskjed å få

NRK-veteran Arne Scheie (80) jobbet med Pedersen i statskanalen. I likhet med Ellefsen er Scheie i sorg over den triste nyheten, og takknemlighet for den enorme innsatsen Pedersen gjorde for mange.

– Det var en forferdelig beskjed å få på morgenkvisten. Utrolig trist. Jeg husker han som en veldig god venn og kollega. Han var utrolig dyktig i jobben sin, var interessert i idrett og behandlet alle rundt seg godt, forteller Scheie.

Traff ham for et par uker siden

Hallvard Flatland var venn med avdøde Pedersen i mange år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var for meg, som sikkert alle andre, et stort sjokk at han skulle gå bort. Det er bare et par uker siden jeg var ute med ham og tok en lang lunsj, og da var han i storform. Vi har kjent hverandre i 40 år, så det føles veldig, veldig rart, det må jeg bare innrømme, forteller Flatland til Se & Hør.

Mesternes Mester

Dag Erik Pedersen var programleder for Mesternes Mester i hele 12 sesonger. Hans arvtager, Aksel Lund Svindal, skriver sin siste hilsen på Instagram.

«I dag fikk vi som er en del av «Mesternes mester»-familien den triste beskjeden. Dag Erik var avgjørende for å skape den produksjonen vi alle har blitt så glad i, og vi vil tenke ekstra mye på Dag Erik de neste dagene. Våre tanker går til familien og de nærmeste».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Altfor tidlig

Dag Erik Pedersen ble 64 år. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Dag Erik Pedersen ble 64 år. Foto: Ole Berg-rusten / NTB

Tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen deler også sin sorg med offentligheten:

«Jeg er i sjokk. Først og fremst tenker jeg på familien og de nærmeste som opplever sin tyngste tid. Dag Erik gledet og imponerte så mange gjennom så mange tiår».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap):

– Dette var trist og altfor tidlig. Dag Erik Pedersen var enestående både på sykkelen og på skjermen. Han har gitt oss utallige timer med spenning og underholdning. Mine tanker går til familien, sier Jaffery til NTB.

Støre: – Han samlet folk

Statsminister Jonas Gahr Støre:

– Min dypeste medfølelse går i dag til hans nærmeste familie og venner. Dag Erik Pedersen tok med seg talentet og erfaringen fra idretten inn i rollen som programleder. Der laget han programmer som engasjerte og samlet folk, minnes Støre.

Dag Erik Pedersen ledet en rekke OL-sendinger for NRK, to TV-aksjoner, 12 sesonger av Mesternes Mester i tillegg til en rekke andre oppdrag. Pedersen ble funnet død i sitt hjem mandag. Ifølge familien skal han ha fått et illebefinnende.