Polen vil ha Alexander Stöckl som ny sportssjef

Oslo 20221115. Landslagstrener Alexander Stöckl under hopplandslagets såkalte take off foran sesongen 2022/23 . Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Oslo 20221115. Landslagstrener Alexander Stöckl under hopplandslagets såkalte take off foran sesongen 2022/23 . Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke før ble det kjent at Alexander Stöckl var blitt enig med Norges Skiforbund om en sluttavtale, kommer det melding om at Stöckl er tilbudt ny jobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagbladet er 50-åringen tilbudt kontrakt som sportssjef for det polske hopplandslaget.

Dermed kan den suksessrike treneren være på vei til en av Norges argeste konkurrenter.

– Ingen kommentar, sier Stöckl, som har vunnet VM-gull, OL-gull, Hoppuka og verdenscupen for Norge.

Suksesshistorie

Ifølge avisen har det polske skiforbundet tatt kontakt med Alexander Stöckl og tilbudt ham jobben. Stöckl har bekreftet å ha mottatt flere tilbud både innenfor og utenfor idretten.

På 1990-tallet var Stöckl aktiv hopper for Østerrike, med en 15.-plass som bestenotering i verdenscupen. I 1996 startet han trenerkarrieren som assistent for det østerrikske landslaget. I mai 2011 ble han trener for det norske hopplandslaget for menn. Fem år senere ble han kåret til Årets trener på idrettsgallaen. Resten er en suksesshistorie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kom overraskende

I fjor ble det kjent at det var stor intern misnøye innad i landslagstroppen. Til slutt var det ingen vei utenom et brudd.

– Det kom overraskende, fordi det ikke var noen tegn i forkant om at ting var såpass ille. Ved direkte dialog fra dag én kunne vi kommet fram til en løsning som var bedre for alle, sa han til NRK. Han har gitt flere intervjuer om den tunge og opprivende tiden etter at konflikten kom til overflaten.

Tar selvkritikk

I pressemeldingen fra Skiforbundet tok generalsekretær Arne Baumann selvkritikk på håndteringen, og varslet at NSF skal ta lærdom av konflikten.

Etter at sluttavtalen var i boks, er Stöckl ledig på arbeidsmarkedet. Det tok ikke mange dagene før Polen meldte seg på.

Ifølge Dagbladets kilder har Polens østerrikske trener, Thomas Thurnbichler spilt en nøkkelrolle i rekrutteringen av den avgåtte landslagssjefen i Norge.