Aftenposten: Tre av Ingebrigtsen-brødrene klager på politiets henleggelse

Tre av barna klager på henleggelsen av Gjert Ingebrigtsen.
Tre av barna klager på henleggelsen av Gjert Ingebrigtsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre. Tre av barna klager på henleggelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi mener politiet har vurdert faktum opp mot straffeloven feil, og at alle de tre øvrige har vært utsatt for fysisk og psykisk vold i nære relasjoner, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Aftenposten.

Politiinspektør Terese Braut Våge bekrefter at det er kommet inn flere klager på henleggelsene, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Gjert Ingebrigtsens forsvarer, John Christian Elden, er uenig.

– Vi er uenige i hennes (Larsens) påstand om at det overhodet har funnet sted noe straffbart fra fars side mot sønnene og kan ikke se grunnlag for klagen, sier Elden.

Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner, mot én av de fornærmede i saken. Gjert Ingebrigtsen erkjenner ikke straffskyld.

De resterende sakene politiet har etterforsket, er henlagt. Sakene mot fem av de fornærmede er henlagt på bevisets stilling, og én av sakene er henlagt på foreldelse.