Hattrick sluknet FCKs gullhåp – får ingen CL-sjanse

Mohamed Elyounoussi (t.h.) i aksjon for FCK i årets åttedelsfinale mot Manchester City i Champions League. Det er en turnering som til høsten går ut det danske laget. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB
Mohamed Elyounoussi (t.h.) i aksjon for FCK i årets åttedelsfinale mot Manchester City i Champions League. Det er en turnering som til høsten går ut det danske laget. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

FC København blir ikke dansk seriemester for tredje år på rad. Laget til Birger Meling og Mohamed Elyounoussi er hektet av før siste runde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble klart etter 2-3-tapet borte mot AGF tirsdag kveld. Mads Emil Madsen scoret samtlige av vertenes mål før pause.

FCK måtte vinne for å holde liv i en tynn gullteori. Mesterne fra de to siste sesongene er fire poeng bak erkerival Brøndby og Midtjylland før seriesesongen runder av søndag.

Meling spilte svært svakt og ble byttet ut i pausen. I referatet til nyhetsbyrået Ritzau står det at Gift Links fikk rogalendingen til å se ut som en Serie 4-spiller (nivå ti i Danmark) gjennom hele omgangen.

På tampen av kampen ble Elyounoussi tatt av banen.

Brøndby topper tabellen på bedre målforskjell (+26 mot Midtjyllands +19). Klubben kan ta sitt første seriegull siden 2021.

FCK tok seg i fjor høst overraskende videre fra gruppespillet i Champions League og bidro til å slå ut Manchester United, men til høsten blir det maksimalt spill i conferenceligaen (Uefas tredjerangerte europacup).