Brest til mesterligaen – Lorient rykket ned med ett måls margin

Brest skal spille mesterliga i høst etter å ha endt på 3.-plass i fransk Ligue 1. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB
Brest skal spille mesterliga i høst etter å ha endt på 3.-plass i fransk Ligue 1. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 3-0-seier borte mot Toulouse sikret Brest den tredje og siste mesterligaplassen da serien i fransk fotball ble avsluttet søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paris Saint-Germain var for lengst seriemester og Monaco toer, men Brest klatret forbi Lille, som spilte 2-2 mot femteplasserte Nice.

Mahdi Camara, Jordan Amavi og Kenny Lala scoret for Brest i 2. omgang mot et Toulouse-lag med Aron Dønnum fra start og Warren Kamanzi som innbytter.

I motsatt ende av tabellen rykket Lorient ned med minste margin tross 5-0-seier over tabelljumbo Clermont. Metz måtte se seg slått 0-2 av Paris Saint-Germain, som avsluttet med seier uten Kylian Mbappé i troppen.

Dermed benyttet Lorient sjansen til å ta inn tre poeng og sju mål, men det var ett mål for lite. Med lik målforskjell falt avgjørelsen på innbyrdes oppgjør. Der gikk Metz foran på bortemålsregelen etter 3-2-seier borte og 1-2-tap hjemme.

Lorient følger Clermont ned, mens Metz får spille kvalifisering.

Sesongen er ikke over ennå. Paris Saint-Germain møter Lyon i cupfinalen kommende helg. Da er trolig Mbappé med for PSG en siste gang.