Nordmannen går til McLaren – dette blir endringene for stortalentet

Martinius Stenshorne er klar for McLaren. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency / NTB
Martinius Stenshorne er klar for McLaren. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

18 år gamle Martinius Stenshorne er klar for juniorprogrammet til Formel 1-laget McLaren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Formel 3 på sine nettsider.

– Jeg er utrolig glad for å bli med i utviklingsprogrammet. Det er en ære å være en del av McLaren-familien, sier Stenshorne.

– Teamet har en fantastisk historie med å utvikle talenter, så jeg ser fram til å vokse med laget og lære av deres ekspertise på min reise mot toppen av motorsport, fortsetter tenåringen.

Stenshorne ble presentert som ny McLaren-fører sammen med Alex Dunne.

Til nettstedet Parc Fermé forklarer Stenshorne hva som blir de største endringene.

– Jeg gleder meg til å begynne. Det gjør jo ikke noe annerledes for meg i løpshelgene, egentlig. Men det blir nok litt simulatorkjøring og litt hjelp til trening og mat og alt mulig rart, forteller han.

Formel 3-bilen hans vil også bli ikledd den oransje McLaren-fargen. I tillegg skal Stenshorne sende rapporter til McLaren etter løp, skriver Parc Fermé.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig er det ingen konkrete planer om en Formel 1-test, men Stenshorne vil støttes opp på flere andre måter fram til det eventuelt kan bli en realitet, skriver nettstedet. McLaren er kjent for å gi flere av sine juniorførere sjansen i en Formel 1-bil.

Det er gjennomført to runder av årets Formel 3-sesong. Stenshorne er på 13.-plass. Til helgen skal han i aksjon i italienske Imola.

Stenshorne går i Dennis Haugers fotspor når han denne sesongen kjører Formel 3. Nordmannen kjørte i fjor i det regionale europeiske mesterskapet.