Danske medier: Mikkel Hansen legger opp i sommer – kan runde av med OL i Paris

Mikkel Hansen i aksjon i EM i januar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Mikkel Hansen i aksjon i EM i januar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den danske håndballstjernen Mikkel Hansen (36) stopper sin suksessrike karriere etter inneværende sesong, melder dansk TV 2 og Jyllands-Posten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet at Hansen vil kunngjøre at han legger opp på en pressekonferanse onsdag. Han og klubblaget Aalborg har innkalt til et pressemøte der de skal «fortelle nærmere om det framtidige samarbeidet mellom partene».

Både TV 2 og Jyllands-Posten sitter på opplysninger som tilsier at Hansen gir seg, selv om han har kontrakt til sommeren 2025. Ingen av mediene har lyktes i å få en kommentar fra Hansen tirsdag.

EM-hint

Hansen slet med stressymptomer i 2023 og var sykmeldt en periode som følge av det. Han var tidligere i år ærlig på at EM i januar kunne bli hans siste med Danmark.

– Så lenge jeg føler gleden og kan bidra, vil jeg mer enn gjerne være en del av det. Men når de tingene er borte, skal man også klare å si stopp, sa han til Jyllands-Posten da.

Hansen har vært blant Danmarks største idrettsstjerner i en årrekke. Han er kåret til verdens beste håndballspiller ved tre anledninger og har også blitt utnevnt til mest verdifulle spiller i både OL og VM.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Farvel i OL?

Hansen har vunnet det meste som kan vinnes både på klubb- og landslagsnivå. Han har OL-gull fra 2016, EM-gull fra 2012 og gull fra de tre siste verdensmesterskapene.

I tillegg Har han vunnet en bråte liga- og cuptitler i Frankrike og Danmark. Mesterligatrofeet fikk han imidlertid aldri hendene på. Med Paris Saint-Germain var han tapende finalist i 2017.

Hansen spilte i Frankrike i ti år før han vendte hjem til Danmark og Aalborg i 2022. Det er ikke usannsynlig at han avslutter karrieren i sin tidligere hjemby Paris når OL-arrangeres der i juli og august.