Tørken over for hoppgutta – tok Norge til lagseier i Lahti

Marius Lindvik leverte da Norge vant lagkonkurransen i Finland. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB
Marius Lindvik leverte da Norge vant lagkonkurransen i Finland. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang på over tre år vant Norge en lagkonkurranse i verdenscupen. Marius Lindvik leverte som ankermann i Lahti.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han knallet til med 130,5 meter i vanskelige forhold i første omgang, og finalesvevet på 122 meter var mer enn godt nok til å sikre en etterlengtet triumf.

Østerrike ble slått med 25,7 poeng, mens Tyskland tok den siste pallplassen.

– Denne tror jeg betyr mye for samtlige av oss. Vi får ta med oss dette inn i Raw Air, sa Lindvik til Viaplay etter rennet.

Bråk

Johann Forfang (135,5 og 125 meter), Halvor Egner Granerud (129 og 121) og Kristoffer Eriksen Sundal (121,5 og 133,5) bidro også til at det ble seier.

Inntil lørdag hadde ikke Norge vunnet en lagseier i verdenscupen for menn siden januar 2021. Også den gang skjedde det i den finske storbakken i Lahti.

Det har stormet rundt de norske hoppgutta den siste tiden. Utøverne er i konflikt med landslagstrener Alexander Stöckl, som de siste ukene har holdt seg hjemme fra konkurranse. Heller ikke sportssjef Clas Brede Bråthen har dratt på renn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mye press

Norge ledet med 21,1 poeng på Østerrike etter første omgang.

– Dette var utrolig deilig, og alle gutta leverte i dag. Det var leveranse fra start til slutt. Dette gir en veldig god følelse, sa Forfang til Viaplay og fortsatte:

– Det er tøft til tider og mye press på oss, og da er vi happy med å kunne få det til når det gjelder. Deilig med en seier igjen.

Søndag blir det individuell hopping i HS130-anlegget i Lahti.