Danmark-stjernene får lite oppmerksomhet i Norge: – Litt merkelig

Nora Mørk og Henny Reistad (i bakgrunnen) gjør sine saker bra i danske Esbjerg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Nora Mørk og Henny Reistad (i bakgrunnen) gjør sine saker bra i danske Esbjerg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nora Mørk, Henny Reistad og flere av de norske landslagsspillerne blir ikke viet stor spalteplass i Norge for det de gjør for klubblaget i Danmark.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tenker ikke spesielt over det, men det er jo litt merkelig, sier Nora Mørk til NTB.

Hun viser til at både hennes eget lag Esbjerg og Odense, med fem norske jenter på hvert lag, er direktekvalifisert til kvartfinalen i Champions League.

– Det går hus forbi, men likevel: En av grunnene til at jeg flyttet fra Norge til Danmark, var å ha mindre trykk fra mediene og sånn. Det var en av faktorene hvor jeg tenkte at det blir deilig, forteller Mørk.

Etter fire år i utlandet vendte Mørk tilbake til Vipers i 2020. Der ble hun i to år, før ferden gikk til Danmark. 32 år gamle Mørk trives med tilværelsen.

– Jeg klager ikke på det, men det er klart at vi gjør det bra, vi norske som spiller i utlandet. Sånn er det. Vi synes godt på landslaget. Vi lever godt med det òg, sier Mørk.

VM-finalen i desember (tap for Frankrike) ble sett av over én million nordmenn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mørk spiller til daglig med Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Solberg-Isaksen og Henny Reistad. Ni spillere i den norske troppen som skal møte Østerrike søndag holder til i en dansk klubb.

Reistad er en av verdens beste spillere. Hun tar det med stor ro at hun ikke nedringes av norsk presse etter kamper.

– Jeg er kanskje ikke overrasket, men nå er det jo veldig mange norske spillere som spiller i den danske ligaen og som gjør det bra. Både i Danmark, men også internasjonalt, sier hun til NTB.

Håndballjentene møter Østerrike i Innsbruck søndag. Det første møtet mellom dem i Halden onsdag endte 43-22 til Thorir Hergeirsson og co.