Svensk landslagsspiller lagt i respirator: – Dypt preget

Sveriges Kristoffer Olsson i duell med Spanias Thiago Alcântara i en EM-kvalifisering. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
Sveriges Kristoffer Olsson i duell med Spanias Thiago Alcântara i en EM-kvalifisering. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Midtjylland-spiller Kristoffer Olsson er innlagt på sykehus og ligger i respirator etter akutt sykdom. Han mistet bevisstheten i sitt hjem sist uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Midtjylland som opplyser om Olssons tilstand.

Klubben skriver at 28 år gamle Olsson er rammet av det som trolig er en «akutt sykdom knyttet til hjernen». Videre opplyses det at situasjonen ikke skyldes selvskading eller ytre faktorer.

Olsson har hatt familien sin rundt seg i tillegg til deler av klubbens medisinske team den siste tiden. I tillegg er et «team av Danmarks ledende medisinske eksperter» i arbeid for å stille en diagnose og sette i gang riktig behandling, opplyser klubben.

Midtjylland skriver at informasjonen kommer ut på grunn av ryktene rundt Olssons fravær den siste tiden.

– Alle i Midtjylland er selvsagt dypt preget av Kristoffers plutselige sykdom, og våre tanker og fulle støtte går til Kristoffer og hans familie.

Olsson står oppført med 47 landskamper for Sverige. Han representerte svenskene sist i en EM-kvalifiseringskamp mot Estland i november i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olsson var i Arsenal som unggutt. Siden har han hatt opphold i AIK, Krasnodar og Anderlecht.

– Midtjylland har foreløpig ingen ytterligere uttalelser, men vi vil informere offentligheten når viktig, ny informasjon dukker opp, skriver Midtjylland.

Olsson er lagkamerat med Iver Fossum og Ola Brynhildsen i den danske klubben.