Sjåstad Christiansen slo tilbake etter VM-marerittet: – Deilig å få revansje på direkten

Norges Vetle Sjåstad Christiansen slo tilbake. Foto: Heiko Junge / NTB
Norges Vetle Sjåstad Christiansen slo tilbake. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vetle Sjåstad Christiansen slo tilbake etter kjempekollapsen på VM-stafetten i Nove Mesto og fikset norske seier foran 10.000 tilskuere i Sverige mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med Juni Arnekleiv gikk Sjåstad Christiansen inn til en klar seier foran et fullsatt Stockholm stadion i showrennet som hadde fått navnet Skidskyttekampen.

I VM bommet den norske ankermannen tre ganger på siste skyting og kastet bort det som liknet et sikkert norsk gull. Mandag mestret han presset på siste stående på en helt annen måte.

– Dette var deilig. Det var ikke den samme nølingen og usikkerheten som i VM. Det var bare å gå på, selv om jeg fikk en bom. Det er sånt som skjer. Det var deilig å få revansje på direkten, smilte Sjåstad Christiansen til SVT etter seieren.

Den innbrakte for øvrig 175.000 svenske kroner på deling til han selv og Arnekleiv.

– Dette var veldig morsomt. Jeg elsker sånne showpregede renn. Og det var ekstra deilig at det var i Sverige, for da heiet publikum litt ekstra på svenskene, og det ga oss litt ekstra motivasjon, ertet en smilende Sjåstad Christiansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er mitt første showrenn. Det ga virkelig mersmak, supplerte Arnekleiv.

Tyske Janina Hettich-Walz og Philipp Nawrath ble nummer to, mens den franske duoen Justine Braisaz-Bouchet og Émilien Jacquelin tok tredjeplassen. Opp til Norge var avstanden stor for begge.

Sverige stilte med to lag i konkurransen på hjemmebane, men ingen av dem lyktes i å gå seg opp på pallen.

Konkurransen ble gått som en singelmixed-stafett.