TV 2: Gjert Ingebrigtsen ble siktet kort tid før foreldelsesfristen

Gjert Ingebrigtsen ble før nyttår siktet for kroppskrenkelse.
Gjert Ingebrigtsen ble før nyttår siktet for kroppskrenkelse.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjert Ingebrigtsen skal ha blitt orientert av politiet om at han er siktet for et tilfelle av vold i forrige måned. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag bekreftet politiet at Gjert Ingebrigtsen er siktet for kroppskrenkelse. Ingebrigtsens forsvarer, John Christian Elden, opplyste i en uttalelse til NTB at det dreier seg om en episode som skjedde for «flere år» siden.

«Politiet har siktet Gjert Ingebrigtsen for ett tilfelle hvor han skal ha slått et håndkle etter én fornærmet for flere år siden, noe som ansees som en mulig kroppskrenkelse. Dette forholdet har han forklart seg om ovenfor politiet i forrige uke», het det i uttalelsen fra Elden.

I januar ble Gjert Ingebrigtsen gjort kjent med at han er siktet for et tilfelle av vold under et avhør hos politiet, skriver TV 2. Hendelsen skal ha skjedd i januar 2022, ifølge kanalen.

– Det er tatt ut siktelse for kroppskrenkelse i saken vi etterforsker mot Gjert Ingebrigtsen. Jeg ønsker ikke å gå inn på hvorfor vi har tatt ut siktelse mot ham. Dette er en del av etterforskningen, og vi ønsker ikke å kommentere dette på nåværende tidspunkt, sa politiinspektør Terese Braut Våge i en pressemelding mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Gamle Gjert-klipp sprer seg på sosiale medier

Kort tid før fristen

Braut Våge opplyste til NTB at siktelsen er tatt ut for overtredelse av straffelovens paragraf 271. Det er én fornærmet i saken.

«Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som øver vold mot en annen person eller på annen måte krenker ham fysisk. den gjengjelder en forutgående kroppskrenkelse, kroppsskade eller særlig provoserende ytring», heter det i lovbestemmelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lovbrudd som dette, blir foreldet etter to år. Det er grunnen til at politiet i desember i fjor bestemte seg for å sikte Ingebrigtsen for hendelsen med håndkleet, skriver TV 2.

Dermed ble siktelsen tatt ut kort tid før saken ble foreldet.

Advokat Heidi Reisvang, som forsvarer Ingebrigtsen sammen med kollega Elden, vil ikke utdype noe om hendelsen som Ingebrigtsen er siktet for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men han har forklart seg om dette i to avhør, sier hun til TV 2.

Gjert Ingebrigtsen og hans forsvarere forventer at saken vil henlegges.

– Slik vi kan se det, så er det her tale om ord mot ord. Gjert Ingebrigtsen har forklart seg om dette i avhør, og utover det så har jeg ingen kommentarer til dette, sier Reisvang.

«Svært aggressiv og kontrollerende»

I oktober i fjor skrev sønnene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen en VG-kronikk der de anklaget faren for å ha «vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse».

De tre brødrenes bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, har bekreftet at Ingebrigtsen ble anmeldt av et familiemedlem. Friidrettstreneren har hele tiden avvist anklagene.

Det er rundt fire måneder siden etterforskningen mot Ingebrigtsen startet. Alle hans sju barn har status som fornærmede.