Magnus Carlsen slo tilbake mot Alireza Firouzja – klar for semifinale i Tyskland etter omspill

Magnus Carlsen spiller kvartfinale i fischersjakk-turneringen i Tyskland. Foto: Carina Johansen / NTB
Magnus Carlsen spiller kvartfinale i fischersjakk-turneringen i Tyskland. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen er klar for semifinale i fischersjakkturneringen Freestyle Chess Goat Challenge etter at han vant i omspill mot Alireza Firouzja.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I semifinalen venter Nodirbek Abdusattorov fra Usbekistan. Han slo ut den regjerende verdensmesteren i langsjakk, kinesiske Ding Liren.

Carlsen tapte det første kvartfinalepartiet med svarte brikker for franske Firouzja, før han slo tilbake med hvite brikker i neste parti. Det fikk han mer og mer overtak både på brettet og på klokken, og etter 41 trekk var partiet over.

Dermed gikk kampen til omspill, hvor de først skulle ut i to partier hurtigsjakk.

Der fikk den regjerende verdensmesteren i hurtigsjakk en forferdelig start da Firouzja storspilte og ledet stort.

Franskmannen klarte imidlertid ikke å materialisere fordelen, og etter en ellevill snuoperasjon var det plutselig Carlsen som kunne si seg fornøyd med en 1-0-ledelse etter første parti.

– For en fight, og Magnus som hadde ryggen fullstendig mot veggen. Og så kjemper vår mann som en løve, og da er det faktisk Magnus som bare må unngå tap i neste parti for å gå videre, kommenterte Torstein Bae på VG+ Sport.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I det andre hurtigsjakkpartiet fikk bærumsgutten en god start med hvite brikker og kunne til slutt innkassere avansementet med seier etter trekk 34.

Fischersjakk er en variant sjakk uten åpningsteori, noe som vil si at offisersbrikkenes utgangsposisjon på brettet blir trukket før hvert parti.

I den andre semifinalen møtes Levon Aronian og Fabiano Caruana. Begge representerer USA.

Turneringen i Tyskland varer til fredag.