Haaland tomålsscorer i Manchester City-seier: – Endelig tilbake

Erling Braut Haaland scoret to ganger for Manchester City mot Everton. Foto: Rui Viera / AP / NTB
Erling Braut Haaland scoret to ganger for Manchester City mot Everton. Foto: Rui Viera / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erling Braut Haaland banket inn to mål i Manchester Citys 2-0-seier over Everton i Premier League lørdag. Det var jærbuens første nettkjenninger siden november.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Haaland kom nylig tilbake fra en langvarig fotskade og spilte lørdag fra start i hjemmekampen mot Everton. Der måtte den norske målmaskinen og City slite lenge før de fikk hull på bortelaget.

Om lag 20 minutter før slutt ble det rot i feltet etter en dødball, og da ballen falt til Haaland lot han seg ikke be to ganger. Everton-keeper Jordan Pickford var på ballen, men kunne ikke stoppe det harde skuddet.

Kvarteret senere var Haaland på farten igjen. Han fikk ballen og kriget seg forbi Jarrad Branthwaite. Alene med keeper gjorde han ingen feil og kunne juble for sin andre nettkjenning. Haaland hadde ikke scoret siden mesterligakampen mot Leipzig 28. november.

På tampen kunne han ha blitt spilt fram av Kevin De Bruyne, men belgieren valgte å avslutte selv.

– Han burde spilt meg der, men slik er det. Det var en viktig seier. Det er en fantastisk følelse. Det har vært forferdelig (med skaden). Jeg kjedet meg og det er en del av det. Nå er jeg endelig tilbake så det er bare å se fremover, sa Haaland til Viaplay.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

16 nettkjenninger

Han står dermed med 16 ligamål denne sesongen. Liverpool-ving Mohamed Salah jakter nærmest med 14.

Med seieren er City foreløpig på tabelltopp, ett poeng foran Liverpool. Sistnevnte møter Burnley senere lørdag.

Kevin De Bruyne, en annen skadeplaget City-stjerne, startet kampen på benken, men ble byttet inn da de lyseblå jaktet mål. Han hadde assist på Haalands andre mål.

Holdt stand

Everton holdt til tider svært god stand mot den regjerende mesteren på bortebane. Til pause hadde City stanget mye, men slitt med å skape veldig store sjanser.

Haaland fikk lite å jobbe med i gjestenes 16-meter. Etter pause løsnet det for de lyseblå.

Everton er på nedrykksplass etter 24 kamper. Laget ble tidligere denne sesongen trukket ti poeng for brudd på ligaens økonomiregler.