Pellegrino klar for MLS-klubb: – Pakken rundt fotballen veide tyngre

Amahl Pellegrino forlater Aspmyra etter tre sesonger. Nå går veien videre til USA. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Amahl Pellegrino forlater Aspmyra etter tre sesonger. Nå går veien videre til USA. Foto: Mats Torbergsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserien mister en av sine største profiler. Ligaens toppscorer de siste to sesongene forlater Bodø/Glimt til fordel for MLS-klubben San José Earthquakes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

San Jose Earthquakes bekrefter signeringen på sine nettsider fredag kveld. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen.

– Vi er svært glad for å hente en så god målscorer som Amahl, sier klubbsjef Chris Leitch.

Amahl Pellegrino har vært en nøkkelspiller for Bodø/Glimt de siste årene. To ligagull og to toppscorertitler er fasit etter tre sesonger på Aspmyra for 33-åringen.

– Fint eventyr

– Det er en overgang som har mer enn kun fotball i seg. Det er et fint eventyr for familien, og jeg tror det kan bli et veldig kult sted å leve. Det er pakken rundt fotballen som veide tyngre denne gangen, sier Pellegrino til Glimts nettsider.

Pellegrino blomstret relativt sent om fotballspiller. Det var først som 30-åring i Kristiansund han for alvor skulle få det til i Eliteserien. Før den tid hadde han perioder i Bærum, Lillestrøm, Mjøndalen og Strømsgodset. Pellegrino leverte bra i 1. divisjon, men fikk det aldri helt til på øverste nivå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I korona-sesongen 2020 scoret han 25 mål for Kristiansund, som tok en imponerende femteplass. Han endte imidlertid på andreplass på toppscorerlista, bak Bodø/Glimts Kasper Junker.

Fra Saudi-Arabia til Glimt

Den gode sesongen gikk ikke ubemerket hen. Pellegrino takket ja til et lukrativt tilbud fra den saudiarabiske klubben Damac, men fant seg aldri til rette på den arabiske halvøy. Etter kun tolv kamper returnerte han til Norge, denne gangen til Bodø/Glimt.

I Bodø/Glimt leverte han sine beste år i karrieren og endte med utrolige 55 ligamål på 71 kamper. I fjorårets sesong slo han dessuten rekord for antall målpoeng i én sesong da han scoret 24 mål og fikk 16 assist.

Storspillet til Pellegrino de siste årene har gjort at mange norske supportere har talt Pellegrinos sak i landslagssammenheng. Landslagssjef Ståle Solbakken har dog ennå ikke inkludert Drammensgutten i en landslagstropp.