Skiforbundet har nedsatt utvalg – skal vurdere landslagsavtalen

Clas Brede Bråthen skal inn i utvalget som skal vurdere landslagsavtalen i NSF. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Clas Brede Bråthen skal inn i utvalget som skal vurdere landslagsavtalen i NSF. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johann André Forfang, Pål Golberg og Clas Brede Bråthen er blant dem som skal se på mulige endringer i dagens landslagsavtale i Norges Skiforbund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny avtale skal være på plass foran 2024/25-sesongen og skal endelig godkjennes av skistyret, opplyser NSF i en pressemelding.

«Skistyret har besluttet at et bredt sammensatt utvalg skal vurdere endringer og en modernisering av dagens landslagsavtale», heter det.

Nylig gikk alpinstjernen Aleksander Aamodt Kilde hardt ut mot forbundet i et intervju med NRK. Kilde og flere av alpinistene har i lang tid vært misfornøyd med den nåværende avtalen.

– Det er en ovenfra og ned-holdning hvor de tenker at utøvere kommer og går. Til slutt så er det jo kanskje ingen som kommer fordi det er en såpass stor arroganse at folk ikke orker å ha noe med dem å gjøre, sa han.

NSF opplyser fredag at de ønsker Kilde inn i utvalget som skal se på landslagsavtalen, men at det ikke er avklart ennå.

Blant andre hopperen Forfang og langrennsløperen Golberg er med. Det er også hoppsjef Clas Brede Bråthen til tross for at han etter sesongen er ferdig i jobben.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele utvalget:

Johann Forfang (hopp), Pål Golberg (langrenn), Indira Liseth (paralangrenn), Einar Lurås Oftebro (kombinert), Petter Svendsen (sponsorsjef Telenor), Stein Bugge (sponsorsjef Sparebank 1), Thomas E. Darrell (leder Finnmark Skikrets), Erik Brun (skistyremedlem), Claus Johan Ryste (sportssjef alpint), Ivar Stuan (sportssjef kombinert), Clas Brede Bråthen (sportssjef hopp), Cathrine Instebø (daglig leder langrenn)/Espen Bjervig (tidligere langrennssjef).