Kilde krever grep: – Noe må endres helt øverst i skiforbundet

Aleksander Aamodt Kilde tar et nytt oppgjør med ledelsen i Norges Skiforbund. Foto: Lise Åserud / NTB
Aleksander Aamodt Kilde tar et nytt oppgjør med ledelsen i Norges Skiforbund. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aleksander Aamodt Kilde skrur opp temperaturen i konflikten med Norges Skiforbund om bilderettigheter. I et NRK-intervju uttrykker han mistillit til skistyret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Striden mellom alpinistene og toppledelsen i NSF har pågått over flere år. Kilde har frontet kampen, og nå gjør han det igjen med et enda hardere budskap.

31-åringen er for tiden satt hardt tilbake som følge av fallet i Wengen forrige måned. Det er langt fra sikkert at han gjør comeback.

– Jeg er så glad i denne sporten at jeg har lyst til å komme tilbake. Men jeg merker også at om jeg skal komme tilbake, må noe endres helt øverst i skiforbundet, sier Kilde til NRK og utdyper:

– Det er en ovenfra og ned-holdning hvor de tenker at utøvere kommer og går. Til slutt så er det jo kanskje ingen som kommer fordi det er en såpass stor arroganse at folk ikke orker å ha noe med dem å gjøre.

Striden handler kort fortalt om at utøverne skal ha råderett over egne bilder og bruken av dem. I fjor høst la Lucas Braathen opp i en alder av 23 år og pekte på konflikten som en av hovedårsakene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde sier at han uttaler seg krast på vegne på alpinistene og enkeltutøvere i andre grener som er kritiske til landslagsmodellen.

I en felles uttalelse svarer skipresident Tove Moe Dyrhaug og alpinkomiteens leder Ola Evjen slik på kritikken fra Kilde:

– Utøverne er det viktigste vi har, og vi går på jobb for dem hver dag. Derfor er Aleksander invitert til å sitte i utvalget, og vi skal lytte til ham og de andre utøverrepresentantene når vi sammen skal se på hvordan landslagsavtalen kan moderniseres, står det i uttalelsen NRK har fått tilsendt på epost.

– I utvalget skal det være takhøyde slik at alle kan snakke åpent om problemstillingene som Aleksander tar opp. Alt må på bordet slik at utvalget kan levere en mest mulig omforent innstilling til skistyret, heter det videre.