Sykdomsplaget Røthe åpner for å legge opp: – Jeg er usikker

Sjur Røthe har hatt en blytung sesong. Foto: Heiko Junge / NTB
Sjur Røthe har hatt en blytung sesong. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennsveteranen Sjur Røthe sliter med en kropp som ikke responderer etter koronasykdom. Han vet ikke om karrieren fortsetter neste sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er i et intervju med TV 2 at de erfarne vossingen forteller om en sesong som så langt må ha fortont seg som et lite mareritt.

Han ble koronasyk under en treningssamling i Finland før sesongstart. Siden har han ikke respondert skikkelig på trening.

– Jeg har ikke fått trent skikkelig siden november. Med en gang jeg belaster kroppen med normal treningsmengde, blir jeg syk og tett i bihulene i etterkant. Jeg har hatt tette bihuler, bihulebetennelse, streptokokker og en runde med spysyke, så jeg har hatt litt av alt. Immunforsvaret har fått seg en skikkelig trøkk, og jeg begynner å lure på om jeg fortsatt har immunforsvar, sier Røthe til TV 2.

Neste mål er NM på Beitostølen i februar. I hvilken form han kommer dit, vet han ikke. Spørsmålet er om karrieren i det hele tatt fortsetter.

Røthe legger ikke skjul på at han er usikker på framtiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har ikke bestemt meg hundre prosent for verken det ene eller det andre. Jeg er usikker. Å få en sesong spolert av sykdom gjør ikke valget noe lettere. Jeg liker ikke å ta beslutninger når ting er veldig bra eller når de er veldig dårlige. Det er smart å gjøre store beslutninger når ting er på det jevne, sier han.

Landslagsplassen hans henger i hvert fall i en tynn tråd.