Pallplassen røk for preget Forfang i skiflygings-VM: – Vanskelig å forklare

Johann André Forfang. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
Johann André Forfang. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johann André Forfang endte på den sure fjerdeplassen i den individuelle konkurransen i skiflygings-VM. Lørdagens avsluttende runde ble kuttet til ett hopp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er første gang siden 2008 at Norge ikke har en mann på pallen i den individuelle konkurransen i VM.

Stefan Kraft vant på hjemmebane, mens tyske Andreas Wellinger og slovenske Timi Zajc tok de siste pallplassene.

Etter planen skulle den individuelle VM-konkurransen i østerrikske Kulm avsluttes med to omganger lørdag. Den første av dem skulle ha startet klokken 14. Slik ble det imidlertid ikke.

Vinden var altfor sterk og variabel. Til slutt ble det besluttet å gjennomføre en omgang. Der landet Forfang på 217 meter og greide ikke forsvare sin tredjeplass. Wellinger klatret forbi nordmannen med sitt svev på 229 meter.

– Det er kjempekjedelig. Jeg kjenner at jeg ramlet litt bakpå midtveis i svevet. Jeg mistet mye hastighet og det ble vanskelig å hente det igjen på slutten. Jeg hadde ikke mer fart, sa en tydelig preget Forfang til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vanskelig

Forfang landet på 219,5 og 220 meter i sine to hopp i mammutbakken i østerrikske Kulm fredag. Han var 0,5 poeng foran tyske Wellinger i kampen om den siste pallplassen.

– Det er vanskelig å forklare … Jeg har ikke helt klart å summe meg. Det å sette ord på følelsene akkurat nå, er vanskelig, sa Forfang.

Landslagstrener Alexander Stöckl kom med noen oppmuntrende ord etterpå.

– Gratulerer med en god prestasjon. Selv om det føles tungt nå, kommer du til å få noe ut av det senere, sa han.

Pedersen på 11.-plass

Marius Lindvik ble verdensmester i 2022 på hjemmebane i Vikersund.

Robin Pedersen ble nummer elleve med svev på 219,5, 205,5 og 217,5 meter (lørdag).

Lindvik hoppet 210,5 meter og endte på 13.-plass. Han hoppet 201,5 og 206 meter fredag. Daniel-André Tande hoppet 205,5 meter lørdag og endte på 22.-plass. Han kom seg ned til 203 og 190 meter i fredagens to svev.

Halvor Egner Granerud ble diskvalifisert for ureglementert hoppdress i fredagens renn. Dermed fikk han heller ikke hoppe lørdag.