Overlegen Riiber vant verdenscuprennet i Schonach

Jarl Magnus Riiber gikk inn til nok en verdenscupseier lørdag. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / dpa via AP / NTB
Jarl Magnus Riiber gikk inn til nok en verdenscupseier lørdag. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / dpa via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kombinertstjernen Jarl Magnus Riiber fortsetter å herje denne verdenscupvinteren. Han tok sesongens sjuende seier i Schonach lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riiber leverte et ellevilt hopp på 108 meter lørdag morgen og gikk ut i langrennet i tet. Nærmest fulgte Thomas Rettenegger, men østerrikeren hadde ikke mulighet til å hente inn Riibers forsprang på ni sekunder.

Til slutt kunne nordmannen komfortabelt gå inn til seier på 10-kilometeren.

Stefan Rettenegger lå lenge sammen med broren Thomas, men sistnevnte falt etter hvert av. Førstnevnte ble dermed nummer to, mens Jørgen Graabak kjempet seg opp på pallen til tredjeplass. Han spurtet ned finske Eero Hirvonen og estiske Kristjan Ilves.

Jens Lurås Oftebro ble nummer ni, mens Espen Bjørnstad, Espen Andersen, Simen Tiller og Kasper Moen Flatla endte atskillig lenger ned på listene.

Gratismulighet

Med seieren festet Riiber et forsterket grep på verdenscupen sammenlagt.

Østerrikske Johannes Lamparter, som følger nærmest nordmannen, er nemlig blitt syk og stiller ikke i Schonach denne helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dermed får Jarl en gratismulighet til å stikke enda mer fra. Jeg tror aldri jeg har opplevd at Lamparter har vært syk. Normalt er det Jarl som er forkjølet på denne tiden, men dette passer bra i en verdenscupsesong, sa kombinertsjef Ivar Stuan til NTB før rennet.

Riiber hoppet seks meter lenger enn Rettenegger og satte nedslag i bakken lørdag. 108 var tre meter bak bakkerekorden.

Snømangel

Kombinertkonkurransene i Schonach har vært truet av snømangel. Arrangørene har i dagevis kjempet mot sprutregn og mildvær. Kun en smal stripe med snø utgjorde traseen der det ble gått langrenn.

I stedet for trening på ski inn mot helgens renn, har Riiber blant annet brukt rulleski. Det er høyst uvanlig.

De norske kombinertløperne har levert en pangsesong så langt. 14 av 16 renn i verdenscupen har endt med rødt, hvitt og blått på toppen av seierspallen. I de to øvrige rennene ble Riiber nummer to.