Bodø/Glimt utestenger person i 30 kamper for rasisme

Glimt tar affære mot en person. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Glimt tar affære mot en person. Foto: Mats Torbergsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person er ilagt 30 kampers utestengelse fra Aspmyra stadion etter å ha kommet med rasistiske ytringer under en kamp mot Besiktas i oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider torsdag.

I en oppdatering heter det at personen ble informert om Glimt-ledelsens beslutning onsdag. Straffen er den strengeste i klubbens sanksjonsreglement.

Tilropene som fant under kampen mot Besiktas skal ifølge årets seriemester ha kommet fra en tribunedel hvor en ikke navngitt bedrift hadde kjøpt billetter.

«Bedriften er på ingen måte direkte tilknyttet Bodø/Glimt som partner. Personen er heller ikke fast sesongkortinnehaver», skriver Glimt.

Klubben har konkludert med at den aktuelle personen oppførte seg i strid med Glimts samarbeidsbestemmelser og sanksjonsreglement.

Personen er derfor ilagt 30 kampers utestengelse fra å være publikum på Aspmyra stadion under treningskamper og offisielle kamper i regi av A-laget.

«Klubben ser svært alvorlig på denne type hendelser, og det er avgjørende å ta et aktivt standpunkt mot rasisme og alle former for rasistiske ytringer og standpunkt som uttrykkes i forbindelse med klubb, spillere, dommere, publikum og ansatte eller arrangementer», skriver Glimt.

Klubben understreker videre at den har nulltoleranse for rasisme på sine arrangementer.