Kongen åpnet det nye skimuseet i Holmenkollen

Kong Harald hilser på skilegenden Oddvar Brå under åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Kong Harald hilser på skilegenden Oddvar Brå under åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen. Foto: Frederik Ringnes / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiforeningen har oppgradert skimuseet i Holmenkollen for 90 millioner kroner. Lørdag sto kong Harald for den høytidelige åpningen, og fra søndag kan alle besøke museet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere nye gjenstander har fått plass i det oppgraderte museet – blant annet Oddvar Brås meget berømte brukne stav fra VM-stafetten i nettopp Holmenkollen i 1982.

Da dørene ble åpnet lørdag, var Skimuseet i Holmenkollen 100 år.

Inngangspartiet har fått en helt ny del, tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta. Polarutstillingene er betydelig oppgradert, og Norges eldste ski, den 5000 år gamle Drevja-skien, er nå å finne i Skimuseet.

Kong Harald er æresmedlem i Skiforeningen. Han åpnet lørdag ettermiddag det nye bygget og den nye utstillingen.

– Nå skaper vi et reisemål som er enda mer attraktivt for både norske og utenlandske gjester – enten de er interessert i sport, kultur, arkitektur eller utsikt, sier generalsekretær Håvard Abrahamsen i Skiforeningen.