Keeper og innbytter McDermott ble helten da Kristiansund slo Bryne på straffespark

Kristiansunds Mikkel Rakneberg i treningskampen i fotball mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund Stadion i februar 2022. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB.
Kristiansunds Mikkel Rakneberg i treningskampen i fotball mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund Stadion i februar 2022. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansund byttet inn keeperen Sean McDermott med ett minutt igjen av ekstraomgangene, og han ble helten da KBK tok seg videre i eliteseriekvalifiseringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sto 1-1 etter 90 spilte minutter og to ekstraomganger, og KBK vant straffesparkkonkurransen med 4-2. Det betyr at de møter Kongsvinger i Kongsvinger søndag i det neste steget i kvalifiseringen om rett til spill i Eliteserien neste sesong.

- Vi sitter igjen med gode følelser. Vi er klart best i ekstraomgangene, og jeg synes at gutta løste straffekonkurransen veldig bra, sa KBK-trener Amund Skiri.

Sean McDermott gjorde jobben sin da han elegant reddet det andre straffesparket til Bryne. Og da Brynes mann skjøt i tverrliggeren på det neste lå det meste an til hjemmeseier.

Dan Peter Ulvestad satte inn det siste og avgjørende for Kristiansund som scoret på alle sine fire forsøk.

- Det var en jevn kamp. Det var glatt og kaldt. I dag ble keeperen vår mann. Det blir nok enda tøffere og kaldere i Kongsvinger, mente Ulvestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinneren i Kongsvinger møter laget som blir nummer 14 i Eliteserien om retten til spill i Eliteserien kommende sesong.

Offensivt

KBK gikk offensivt ut etter pause, og 1-0-scoringen kom bare tre minutter ut i 2. omgang. En avklaring havnet i føttene til Mikkel Rakneberg, og fra rundt 20 meter dundret han ballen i en fin bue og i mål nær krysset med venstrebeinet. Der var Brynes keeper Igor Spiridonov sjanseløs.

Brynes kaptein Robert Undheim hadde en ball inne til 1-1 etter 55. minutters spill, men scoringen ble annullert for offside.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

23 minutter senere fikk Bryne likevel utligningen sin. Duarte Moreira fikk sjansen fra rundt 16 meter og sviktet ikke.

Etter de to målene i 2. omgang endte det med ekstraomganger. Der hadde blant annet KBKs Oskar Sivertsen en suser i tverrliggeren fra kort hold.

Men det måtte straffespark til for å skille duellantene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Usikkert lenge

Bryne tok seg videre i kvalifiseringen etter «walkover» mot Start. Der kunne ikke kampen spilles sist helg fordi varmekablene ikke var slått på og gresset ikke var spillbart. Da ga Norges Fotballforbund seieren til Bryne.

Det var lenge usikkert om kampen i Kristiansund kunne spilles også, men dommer Marius Lien avgjorde tirsdag kveld at kampen kunne spilles som oppsatt på kunstgresset i Kristiansund.

Hjemmelaget gikk til kampen som favoritter. KBK slo Bryne 3-1 på hjemmebane i serien denne sesongen. På Bryne endte det 1-1.