Åpen for alle - alltid

Åpenhjertig Fossesholm vet ikke når hun går skirenn igjen: – Det ble noen slag i trynet

Helene Marie Fossesholm holder pressekonferanse på Scandic Holmenkollen Park Hotel. Foto: Javad Parsa / NTB
Helene Marie Fossesholm holder pressekonferanse på Scandic Holmenkollen Park Hotel. Foto: Javad Parsa / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennsprofilen Helene Marie Fossesholm (22) sier høsten har vært tøff, og at hun også har slitt mentalt. Nå peker pilene riktig vei.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fortalte 22-åringen da hun møtte pressen i Holmenkollen tirsdag. Det blir ingen skirenn før jul på landslagsløperen.

– Det går mye bedre. Nå koser jeg meg på trening. Jeg skal ikke slippe noen bombe, og dette er heller ingen begravelse, smilte Fossesholm.

– På veien tilbake fra en smell blir det noen slag i trynet. Det er ikke strake veien til toppen. I høst gikk det tyngre, og jeg fikk det også tungt mentalt. Jeg har fått god hjelp og tatt tiden til hjelp, la hun til.

Fossesholm gikk ikke langrennsåpningen på Beitostølen sist helg som følge av utfordringer hun har møtt den siste tiden. Fossesholm åpnet for få dager siden opp om den vanskelige tiden i et innlegg i sosiale medier.

Må være klar

«Høsten ble ikke helt som jeg hadde trodd eller håpet, den har dessverre vært litt tung. Jeg har derfor måttet ta en fot i bakken, og et lite steg tilbake», skrev hun da.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«I høst fikk gleden seg en liten brist, jeg har ikke helt vært meg selv, verken fysisk eller mentalt. Det går mye bedre nå, men jeg må ta ting i riktig rekkefølge og gå alle trappetrinnene», fortsatte landslagsløperen.

Tirsdag utdypet hun situasjonen på pressekonferansen i Holmenkollen.

– En periode var det veldig lite trening. Jeg var nok litt nedstemt og ikke helt meg selv. Det var litt rart å kjenne på over tid. Jeg har kommet meg litt opp av den Marianegropa og sikter mot å kose meg på ski og ha det bra. Så får skirennene komme når det er tid for det, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fossesholm er tydelig på at det ikke blir aktuelt å delta i konkurranser før jul.

– Jeg er ikke klar før jul. Jeg har planer om å gå fort på ski, men da må jeg også føle meg klar og virkelig ha lyst, sa hun.

Dropper Tour de Ski

Tour de Ski kunne vært første mulighet til å gå verdenscup for henne, men slik blir det ikke. Fossesholm utelukker deltakelse der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Akkurat nå tenker jeg minst mulig på fremtiden og tar en dag og en uke om gangen. Jeg skal ikke kaste meg ut i skirenn for tidlig, for det tror jeg ikke er medisinen, sier landslagsløperen.

Hun skrinlegger ikke sesongen.

– Jeg håper og tror at det blir noen skirenn etter jul. Jeg vet ikke hvilken type renn det blir, men jeg kommer til å gå noe, sa 22-åringen.

Valget om å ta det med ro står hun støtt i.

– Det kriblet i beina da jeg så de andre på Beitostølen, men jeg er trygg på valget mitt. Jeg kan ikke tenke på hva alle eksperter og andre mener, sa Fossesholm tirsdag.

Lettdistrahert

På veien tilbake fra høstens smell har hun forsøkt å sette ting i perspektiv.

– Jeg har tenkt på at jeg er mye mer enn bare langrennsløperen Helene. Man kan fint ha det bra selv om det ikke alltid går like bra i sporet, sa hun – og la til:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg måtte prøve å finne den genuine gleden. Jeg har ikke hatt noen plan, men bare trent det jeg har lyst til. I tillegg til å finne på noen andre ting utenfor idretten som å være med venner og familie. Jeg er en veldig lettdistrahert type, og bare det å tenke på noe annet enn ski er veldig godt.

Verdenscupen starter i finske Ruka kommende helg.