OL-dronningen kopierer stjernekollega – får samme trener

Elaine Thompson-Herah har byttet trener foran OL-sesongen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Elaine Thompson-Herah har byttet trener foran OL-sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den jamaicanske sprintdronningen Elaine Thompson-Herah får samme trener som lagkameraten Shelly-Ann Fraser-Pryce. Førstnevnte skal forsvare tre gull i Paris-OL.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thompson-Herah ble olympisk mester på både 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter under Tokyo-lekene i 2021. Hun har slitt noe med skader i år og var ikke å se i VM i Budapest.

Tidligere i november ble det kjent at hun og trener Shanikie Osbourne skilte lag. Grunnen skal ha vært Osbournes svært harde og spesielle krav til sprintstjernen, ifølge hennes management.

Foran neste sesong, der OL i Paris er det største målet, har hun fått Reynaldo Walcott som trener, skriver BBC. Han er fra før trener for lagvenninnen Fraser-Pryce (36), som har sanket åtte OL- og 17 VM-medaljer gjennom karrieren.

«Thompson-Herah er fortsatt like dedikert til løpingen og fokuserer på veien framover», heter det i en uttalelse fra managementet.

31-åringen står med i alt seks OL- og VM-medaljer. Hun er den nest raskeste på 100 meter gjennom tidene med 10,54. Kun den amerikanske legenden Florence Griffith-Joyner har vært raskere med 10,49. Den rekorden har stått siden 1988.