Færøyenes svenske trener: – Norge er mil foran Sverige

Færøyenes svenske landslagssjef Håkan Ericson er urolig for utviklingen i Sverige, men har mye pent å si om Ståle Solbakkens norske landslag.

Færøyenes svenske landslagssjef Håkan Ericson hilser på Ståle Solbakken på Ullevaal stadion i forbindelse med torsdagens landskamp. Foto: Lise Åserud / NTB
Færøyenes svenske landslagssjef Håkan Ericson hilser på Ståle Solbakken på Ullevaal stadion i forbindelse med torsdagens landskamp. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som dere så ble vi ganske grundig utspilt i første omgang. Norge er fantastiske i sin måte å ha ballbesittelse og sette press på oss umiddelbart så vi ikke kommer ut av skyttergravene. De gjorde oss dårligere enn vi pleier å være i første omgang, sa Ericson etter torsdagens 0-2-tap for Norge på Ullevaal.

Ericson mener Norge vant fortjent, endog kanskje med noen mål for lite.

– Norges landslag i dag er av søreuropeisk standard, med mange muligheter til å angripe gjennom høy teknikk og spill i stor hastighet. Dere har verdens beste spiller i boksen, fantastiske kanter som gir angrepsmuligheter, og når Ødegard er med er det gjennomspillsmuligheter. I angrep er det et komplett lag, men litt som Sverige er det noen defensive svakheter i backlinjen og hos de balanserende midtbanespillerne når man møter veldig gode lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har tanker om hvorfor det er slik.

– Både i Norge og Sverige tror jeg det har sammenheng med kunstgressgenerasjonen, der man i stor grad har dyrket pasningsspillet. Vi var lenge forsvarsinnrettet, men pendelen har sving litt mye.

Ericson var i en årrekke trener for Sveriges U21-landslag og førte det til EM-gull i 2015.

– Jeg sa allerede for ti år siden at den dagen Norge tar seg til mesterskap så kommer de til å være mil foran Sverige. De har jobbet så konsekvent i mange år med forskning og heltidsansatte som arbeider med klubbene og deres verdigrunnlag og sånne ting. Vi har ikke det i Sverige, og slik sett er jeg urolig på svensk fotballs vegne.