Union Berlin skriver historie – blir første Bundesliga-klubb med kvinnelig assistenttrener

David Datro Fofana og resten av Union Berlin-spillerne har fått en ny trenerduo. Foto: Gregorio Borgia / AP Photo / NTB
David Datro Fofana og resten av Union Berlin-spillerne har fått en ny trenerduo. Foto: Gregorio Borgia / AP Photo / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marie-Louise Eta (32) blir tysk toppfotballs første kvinnelige assistenttrener når hun trer inn i rollen i mesterligaklubben Union Berlin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver ligaen selv på sine nettsider.

Eta vil fungere som assistenten til den midlertidig treneren Marco Grote. Han tok over ansvaret i klubben etter at Urs Fischer mistet jobben onsdag.

Trenerduoen har tidligere hatt ansvaret for klubbens U19-lag, og de overtar hovedansvaret i klubben fram til en ny fast løsning er på plass.

Eta la opp som toppspiller i 2018 og kan se tilbake på en spillerkarriere hvor hun blant annet var med på mesterligatriumfen til Turbine Potsdam i 2010.

32-åringen debuterer i rollen på toppnivå når Union møter Augsburg 25. november. Klubben har slitt stort i årets sesong og står med ni strake nederlag i seriesammenheng.

Hovedstadslaget imponerte imidlertid stort i fjorårssesongen og kvalifiserte seg til mesterligaspill denne sesongen. Der har de stadig til gode å møte Braga på bortebane og Real Madrid hjemme.