Åpen for alle - alltid

Lunde ute med skade – håndball-VM i fare

Katrine Lunde har pådratt seg en muskelskade. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Katrine Lunde har pådratt seg en muskelskade. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Veterankeeper Katrine Lunde har pådratt seg en muskelskade i låret og står nå i fare for å miste håndball-VM på hjemmebane, skriver Fædrelandsvennen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Katrine har fått en muskelskade, så hun er ikke med i dag. Hun vil være ute i en periode framover, sier Vipers' medisinsk ansvarlige Erik Welhaven Løchen til lokalavisen.

Vipers tok imot franske Metz i mesterligaen søndag kveld, en kamp Lunde måtte se fra tribunen. Veteranen var tilbake mellom stengene igjen forrige helg da Vipers spilte uavgjort mot Krim Ljubljana, etter å ha vært ute de siste ukene med «helseutfordringer».

Løchen kan ikke slå fast når Lunde vil være tilbake på håndballbanen.

– Det er en litt uvanlig muskelskade. Hun er ikke ute resten av året, men det vil gå litt tid før alt er på stell, sier han og opplyser at skaden kom under mesterligaoppgjøret mot Krim.

Håndball-VM går fra 29. november til 17. desember i Norge, Sverige og Danmark. Vipers-legen tør ikke å love at Lunde kan spille i mesterskapet.

– Det ligger i grenseland. Vi må se litt på hvordan opptreningen går, sier han.

Silje Solberg-Østhassel er i gang med trening igjen i Györ etter sommerens fødsel, men har ikke vært med i noen kamptropp hittil i høst. Uten disse med i VM-uttaket, som presenteres 7. november, seiler Marie Davidsen opp som førstevalg.