Åpen for alle - alltid

Liverpool hardt ut mot VAR-tabbe: – Uakseptabelt

Simon Hooper hadde hovedansvaret i kampen mellom Tottenham og Liverpool lørdag. Foto: Jon Super / AP / NTB
Simon Hooper hadde hovedansvaret i kampen mellom Tottenham og Liverpool lørdag. Foto: Jon Super / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool er ikke fornøyd med at VAR-missen som kostet dem et mål mot Tottenham, omtales som en menneskelig feil. De vil ta ytterligere skritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videodømmingen havnet i fokus da Liverpool-spiller Luis Diaz ble fratatt et ledermål etter en drøy halvtime i oppgjøret borte mot Tottenham lørdag kveld. Tottenham vant til slutt 2-1.

I etterkant opplyste dommerforeningen PGMOL at avgjørelsen var feil og at målet burde blitt stående. Tabben ble omtalt som en «betydelig menneskelig feil». Liverpool kom med en uttalelse søndag der klubben kritiserer feilen.

«Vi aksepterer presset som dommerne jobber under, men det er meningen at VAR skal minske dette presset. Det er derfor utilfredsstillende at det ikke ble tatt god nok tid til å sikre at rett avgjørelse ble tatt», heter det i meldingen.

Klubben mener samtidig at situasjonen må gjennomgås for å finne ut hva som skjedde og hindre at det skjer igjen.

«At tabben allerede er kategorisert som en «betydelig menneskelig feil», er uakseptabelt. Alt skal gjennomgås for å finne ut hva som skjedde. Dette er svært viktig for framtiden med VAR siden det berører alle klubber. All læring skal brukes til å sikre at slike feil aldri skjer igjen», heter det videre.

Samtidig skriver Liverpool at klubben vil ta ytterligere skritt.

«I mellomtiden vil vi undersøke mulighetene vi har ettersom situasjonen krever det».