Åpen for alle - alltid

Glimt på tabelltopp da Gulliksen scoret mot gamleklubben: – En spesiell kamp

Tobias Gulliksen scoret mot gamle lagkamerater i Strømsgodset. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Tobias Gulliksen scoret mot gamle lagkamerater i Strømsgodset. Foto: Mats Torbergsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø/Glimt utnyttet Vikings blemme og overtok lederrollen i Eliteserien etter 2-0 hjemme mot Strømsgodset søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glimt-seieren kom etter scoringer av Tobias Gulliksen og Ulrik Saltnes. Gulliksen gjorde overgang fra Godset til Glimt i august og satte søndag inn sitt tredje seriemål denne sesongen.

– Det var en spesiell kamp. Det er folk jeg har sett siden jeg var veldig liten, og gutter jeg har spilt med siden jeg var 12-13 år. Det er rart å møte dem i en annen drakt. Siden jeg trakk det lengste strået, skal jeg invitere dem hjem til meg i kveld, sa Gulliksen til TV 2.

Han viste stor glede over scoringen, og det angret han på i etterkant.

– Jeg glemte helt at det var Godset da jeg først scoret der. Beklager for at jeg feiret, sa han i pauseintervjuet.

Triumfen sendte de Bodø/Glimt til tabelltopp etter at Viking tapte 0-4 for Molde på bortebane et par timer i forveien.

Pellegrino fikk karantene

Seieren kom likevel ikke uten bismak. I annen omgang fikk toppscorer Amahl Pellegrino sitt fjerde gule kort for året for en takling, og dermed må han stå over storkampen mot Molde neste runde. Han var tydelig frustrert i etterkant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glimt hadde lenge et solid grep på førsteplassen i Eliteserien, men en svak rekke førte til at både Viking og Tromsø tok seg inn i gullkampen.

Nå har Bodø-laget alt i egne hender med sju kamper igjen av årets eliteseriesesong. De har ett poeng ned til Viking og fire til Tromsø. Glimt vant Eliteserien i 2020 og 2021, men måtte i fjor se Molde ta en overlegen seier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal bare kose oss i høst. Vi har satt oss i en posisjon som alle klubber kan drømme om. Hvis vi presterer godt, har vi en god mulighet til å vinne serien, sa Saltnes til TV 2.

Tiendeplass

Godset er en middelhavsfarer denne sesongen. De ligger på tiendeplass med åtte seirer, tre uavgjort og tolv tap.

Drammensklubben har levert varierende resultater, men kom til søndagens møte med en sterk 1-1-kamp mot Molde i bagasjen.

På Aspmyra slet de med å skape de største sjansene mot et solid hjemmelag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førstkommende torsdag får Glimt besøk av Brugge i conferenceligaens puljespill. Deretter venter Molde, mens Godset møter Haugesund borte.

Tidlig ledelse

Glimt måtte klare seg forsvarsspillerne Brice Wembangomo og Fredrik Bjørkan i søndagens kamp.

Allerede etter ett minutt sendte tidligere Godset-spiller Gulliksen vertene i ledelsen. Han dukket opp på bakerste stolpe og styrte ballen i mål på pasning fra Amahl Pellegrino. Gulliksen var en svært viktig spiller for drammenserne før han i sommer ble solgt til Glimt.

Glimt fortsatte å styre kampen, og etter en times spill lå ballen i mål igjen. Saltnes' skudd fra rundt 18 meter gikk rett på Godset-keeper Viljar Myhra, men sisteskansen glapp ballen mellom hendene og måtte se den gå mål.

Fram til da hadde Myhra levert flere sterke redninger for å holde gjestene inne i kampen. Med sju minutter igjen fikk Logi Tómasson en kjempesjanse til å redusere, men avslutningen gikk like utenfor.