Ellevilt Hovland-drama i Ryder Cup: Drømmestart ble etterfulgt av slag i plastpose

Viktor Hovland sikret en perfekt start for Europa i Ryder Cup fredag. Foto: AP /Andrew Medichini / NTB.
Viktor Hovland sikret en perfekt start for Europa i Ryder Cup fredag. Foto: AP /Andrew Medichini / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktor Hovland innledet Ryder Cup med et kunstslag som ble betegnet som å slippe ut av fengsel. Deretter slo han ballen rett i en plastpose.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovland spiller sammen med svenske Ludvig Åberg i foursome-kampene som innleder prestisjetunge Ryder Cup fredag morgen. Duoen spiller i den andre av fire kamper, og spillerne slår annenhver gang på samme ball.

Nordmannen slo ut på det første hullet. Deretter makker Åberg brennhete Hovland et vanskelig utgangspunkt på kanten av greenen før det tredje slaget. Det taklet Hovland på aller beste vis. Han valgte å chippe på den ujevne greenen og lyktes perfekt. Ballen gikk rett i hullet.

– Se på det slaget! Han er jo egentlig helt i fengsel! Man on a mission, ropte Viaplays kommentatorduo etter drømmetreffet fra langt hold.

Hovland var imidlertid ikke ferdig med å skape drama. Oslo-gutten fulgte opp på det andre hullet, men ikke uten dramatikk. Nordmannens innspill endte med at ballen landet i en plastpose tilhørende en tilskuer. Det er sjelden vare.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Makker Åberg fikk droppe og slo ballen inn på greenen. Deretter var det duket for Hovland-show igjen. Nordmannen senket den påfølgende lange putten til ellevill jubel fra publikum.

På hull nummer tre var Åberg og Hovland igjen i trøbbel, men igjen hentet Hovland fram et praktfullt slag inn på greenen. Ballen traff flaggstolpen ved hullet og la seg til ro rett ved hullet. Det forhindret uansett ikke at amerikanerne tok ett hull tilbake.

Etter tre hull leder Hovland og Åberg med ett hull på sine amerikanske motstandere Brian Harman og Max Homa.

Ryder Cup arrangeres vekselvis i Europa og USA. USA har ikke vunnet i Europa siden 1993.